Avandia


GlaxoSmithKline | Avandia (Medication)


Desc:

Avandia/rosiglitazone este indicat ca adjuvant la dieta si exercitiu pentru a îmbunatati controlul glicemic la adulti cu diabet zaharat tip 2, care nu au raspuns la alte medicamente cu diabet zaharat si nu pot lua pioglitazone (Actos).

Rosiglitazone poate fi utilizat singur sau în combinatie cu alte tipuri de medicamente antidiabetice precum metformin. Este un medicament oral care reduce cantitatea de zahar (glucoza) în sânge. Este folosit pentru tratarea pacientilor cu diabet zaharat de tip 2 si este într-o clasa de medicamente anti-diabetice numite tiazolidindione.

...

Side Effect:

Avandia a fost demonstrat de a provoca usoara pâna la moderata acumularea de lichid (edem) si poate duce la insuficienta cardiaca. Pacientii care au deja insuficienta cardiaca poate dezvolta simptome agravarea cu rosiglitazone.

Cele mai frecvente efecte secundare vazut cu Avandia, singur sau în asociere cu metformin sunt infectii ale tractului respirator superior, dureri de cap, dureri de spate, hiperglicemie (ridicat de zahar din sânge), oboseala, sinuzita, diaree, si hipoglicemie (scazut de zahar din sânge). ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, consultati furnizorul de asistenta medicala daca aveti:tip 1 diabet (insulino - dependent diabet), glicemiei foarte mare (Cetoacidoza diabetica), insuficienta cardiaca nou diagnosticate sau agravarea (acuta din insuficienta cardiaca congestiva), istoricul bolilor de ficat, boli hepatice active.

Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta sau viziune clara pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...