Acitretin

Dusa Pharmaceuticals, Inc. | Acitretin (Medication)

Desc:

Acitretinul este un retinoid, care este o forma de vitamina A.

Acest medicament este un retinoid utilizat în tratamentul psoriazisului sever si alte tulburari ale pielii la adulti. Acesta este, de obicei, administrat dupa alte medicamente cu psoriazis au fost încercat, fara succes tratamentul simptomelor.

Acitretin nu este un leac pentru psoriazis, si s-ar putea recidiva dupa ce încetati sa luati acest medicament.

Acest medicament se administreaza pe cale orala exact asa cum prescris, de obicei, o data pe zi, cu mese principale, în acelasi timp, în fiecare zi. Doza se bazeaza pe afectiune si raspunsul la tratament. Nu luati acest lucru mai des sau creste doza fara a consulta medicul dumneavoastra. Riscul de reactii adverse poate creste si starea dumneavoastra nu se va imbunatati mai repede. Acest medicament trebuie sa fie luate regulat, deoarece aceasta poate dura între 2 pâna la 3 luni înainte de a beneficia pe deplin este vizibil.

...


Side Effect:

Ca orice medicament, acitretinul poate provoca reactii adverse.

Una care este foarte grava si au nevoie de ajutor medical imediat este reactie alergica, inclusiv:urticarie, dificultati de respiratie, umflarea fetei, buzelor, limbii, sau a gâtului.

Alte reactii adverse care pot aparea sunt:vedere încetosata, dureri de cap sau dureri in spatele ochilor tai, uneori cu varsaturi, scaderea brusca a vederii nocturne; dispozitie depresiva, agresivitate, gânduri neobisnuite sau comportament, gânduri de a va rani, durere în piept sau senzatie de greutate, raspândirea la brat sau umar, transpiratii, dispnee, dureri de cap brusca, confuzie, tulburari de vorbire sau de echilibru, senzatie de amorteala sau slabiciune, tuse brusca, respiratie suieratoare, respiratie rapida, batai rapide ale inimii, durere sau umflaturi la unul sau ambele picioare; icter; sau pierderea de senzatie în mâini sau picioare, în miscare probleme, dureri de spate, articulatii, muschi, oase sau. Daca oricare dintre acestea apar întrerupeti administrarea medicamentului si sa caute ajutor medical.

Mai putin grave efecte secundare includ:ochi uscat sau iritat, sprâncenelor subtierea sau genele, piele crapata sau peeling, caderea parului, gura uscata, nas uscat sau secretii nazale, sângerari nazale, caldura, roseata, senzatie infiorat sau sub piele, greata, diaree, stomac durere, pierderea poftei de mâncare, dureri la nivelul gurii, umflarea sau sangerarea gingiilor, dureri de cap, insomnie, sau zgomote în urechi.

...


Precaution:

Înainte de a lua acitretinului, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la el sau la retinoizi alte sau daca aveti orice alte alergii.

Înainte de a utiliza acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti o boala hepatica severa, boli de rinichi severa, boli de inima, diabet sau de a primi fototerapie.

Nu dona sânge în timpul tratamentului cu acitretina si timp de cel putin 3 ani dupa ce încetati sa luati-l.

Acitretin pot face pielea mai sensibila la lumina soarelui si arsuri solare poate duce, pentru acestea este recomandat sa folositi o crema (SPF de minim 15) si purtati îmbracaminte de protectie, daca trebuie sa fie în soare.

Acitretin poate provoca tulburari de vedere, astfel încât sa nu conduceti vehicule, nu folositi utilaje, sau de a face orice activitate care necesita o viziune clara, mai ales pe timp de noapte, pâna când nu sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta.

Acest medicament poate provoca malformatii congenitale. Nu utilizati daca sunteti gravida sau intentionati sa ramâneti gravida în termen de 3 ani dupa ce încetati sa luati acitretinul. In timpul sarcinii, acitretinul asemenea, nu este recomandat.

...

You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».