Avonex


Biogen Idec | Avonex (Medication)


Desc:

Acest medicament este utilizat pentru tratarea sclerozei multiple (MS). Interferonul nu este un leac pentru MS, dar poate ajuta pentru a reduce numarul de atacuri de slabiciune si lent de progresie a bolii.

Acest medicament este injectat de obicei o data pe saptamâna într-un muschi sau ca regia de catre medicul dumneavoastra. Daca va dau acest medicament pentru tine la domiciliu, invata toate pregatirea si instructiuni de utilizare la dumneavoastra profesionale de sanatate. Solutia este în mod normal clar sau usor galben culoare.

...

Side Effect:

Durere, umflare sau roseata la locul injectarii pot aparea. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

Simptome asemanatoare gripei, cum ar fi dureri de cap, oboseala, febra, frisoane si dureri musculare pot aparea atunci când începe primul aceasta medicatie. Aceste simptome de obicei dura aproximativ o zi dupa împuscat si îmbunatati sau dispare dupa câteva luni de utilizare continua. Puteti minimiza aceste efecte secundare prin injectarea acest medicament seara la culcare si utilizarea febra reductor/durere relievers, cum ar fi acetaminofen sau ibuprofen înainte de fiecare doza. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza interferon, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la Interferonul beta 1a sau produse con?inând albumina umana; sau daca aveti orice alte alergii.

Exista un risc de a contracta un virus de la utilizarea acestui medicament, deoarece contine albumina din sânge uman.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:tulburari mentale/starea de spirit (e. g. depresie, psihoza, gânduri de sinucidere), boli de inima (e. g. angina pectorala, insuficienta cardiaca congestiva, aritmie), convulsii, boli tiroidiene, boli de ficat, a scazut cu functia de maduva osoasa.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...