Aygestin


Duramed Pharmaceuticals, Inc. | Aygestin (Medication)


Desc:

Aygestin este folosit pentru a trata femeile cu sangerari anormale din uter. De asemenea, este utilizat pentru a trata femeile care au încetat sa mai avea perioadelor menstruale timp de câteva luni (amenoree) dar care nu sunt gravide sau merge prin menopauza.

De asemenea, este utilizat pentru a trata endometrioza în care tesutul ca liniile în mod normal în interiorul uterului se gaseste în afara uterului în zona abdomenului/pelvine, cauzând dureroase/neregulate perioade.

Acest medicament actioneaza prin oprirea cresterea normala a mucoasei uterului în timpul ciclului menstrual si semnalizare modificarilor hormonale în uter pentru a restabili normal perioadelor menstruale.

...

Side Effect:

Opri utilizarea acestui medicament si apel la o data medicul dumneavoastra, daca aveti oricare dintre aceste efecte secundare grave:brusca amorteala sau slabiciune, mai ales pe o parte a corpului; brusc dureri de cap, confuzie, dureri in spatele ochilor, probleme cu viziune, discursul sau echilibru; dureri sau umflaturi în unul sau ambele picioare; migrene dureri de cap; umflarea în mainile sau picioarele, cresterea în greutate rapida; simptome de depresie (probleme de somn, slabiciune, modificari ale dispozitiei); dureri pelvine; durere toracica sau senzatie grele, durere de raspandire la brat sau umar, greata, transpiratie, sentimentul general de bolnav; sau greata, dureri de stomac, febra scazuta, pierderea poftei de mâncare, urina închisa la culoare, lut-colorate scaune, icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor). ...

Precaution:

Înainte de a lua Aygestin, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la noretindrona; sau daca aveti orice alte alergii.

Nu utilizati acest medicament daca aveti:o istorie de un accident vascular cerebral, cheag de sânge, sau probleme de circulatie; cancer de sân; sângerari vaginale anormale; sau daca ati avut recent un avort incomplet sau avort.

Înainte de a utiliza noretindrona, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre urmatoarele conditii:hipertensiune arteriala sau antecedente de boli de inima;

migrene; boli de rinichi; boli de ficat sau cancer hepatic; o istorie de depresie sau boli psihice; valori crescute ale colesterolului sau triglycide (acid gras) nivelurile în sânge; astm; sau convulsii sau epilepsie.

Acest medicament poate cauza malformatii congenitale. Nu folositi daca sunteti gravida. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca ramâneti gravida. ...