Azasan


Salix | Azasan (Medication)


Desc:

Azasan/azathioprine este indicat ca adjuvant pentru prevenirea respingerii în homotransplantations renala si pentru a reduce semnele si simptomele de artrita reumatoida activa severa. Imunosupresoare, cum ar fi azathioprine sunt eficiente în a ajuta la controlul procesului inflamator si reducând astfel nevoia de tratament cronic de steroizi si sale legate de evenimente adverse.

...

Side Effect:

Cel mai frecvent raportate de efecte secundare asociate cu Azasan sunt leucopenie si/sau trombocitopenie, infectii secundare, Neoplazie, greata, varsaturi, diaree, febra, mialgii, eruptii cutanate, si hepatotoxicitate. ...

Precaution:

Imunosupresie cronice cu acest antimetabolit purina creste riscul de neoplazie la om. Medicii folosind acest medicament ar trebui sa fie foarte familiarizat cu acest risc, precum si cu potential mutagen la barbati si femei si cu posibile toxicitatii hematologice.

Azasan ar trebui sa fi dat cu prudenta atunci când sunt utilizate concomitent cu alopurinol, inhibitori ai ECA, si alti agenti care afecteaza myelopoiesis.

Azasan este contraindicat la femeile gravide si care alapteaza si la pacientii care au indicat hipersensibilitate la acest produs. ...