Azathioprine


Salix | Azathioprine (Medication)


Desc:

Azathioprine este un prodrug (un precursor de un medicament), care este convertita în organism pentru a forma sa activa numit mercaptopurina (Purinethol). Azathioprine este un imunosupresoare, care este, un medicament care este folosit pentru a suprima sistemul imunitar. Acesta este utilizat pentru a trata pacientii care au suferit transplantul de rinichi si pentru bolile în care activitatea sistemului imunitar este important.

...

Side Effect:

Azathioprine poate provoca toxicitate hepatica (de exemplu, în mai putin de 1% din pacientii cu poliartrita reumatoida). Toti pacientii luati azathioprine necesita teste regulate de sânge pentru globule si teste hepatice pentru a monitoriza pentru efectele secundare ale azathioprine. Cele mai frecvente efecte secundare grave de azathioprine implica celulele sângelui si sistemului gastro-intestinale.

Alte reactii adverse întâlnite mai putin frecvente includ oboseala, pierderea parului, dureri articulare si diaree.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca va dezvolta oricare dintre urmatoarele:modificari ale pielii neobisnuite, schimbare în marimea/aspect de alunite, cresteri/noduli neobisnuite, umflat glandele, umflate sau dureroase a abdomenului, pierdere în greutate inexplicabila, transpiratii nocturne, inexplicabile mâncarime, semne de infectie (e. g. febra, persistente dureri în gât), usor vânataie/sângerare, sau neobisnuit oboseala. ...

Precaution:

Înainte de a lua azathioprine, spune furnizorul de sanatate daca aveti orice tip de alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:boli de ficat, boli de rinichi, boli de sânge, a scazut cu functie de maduva osoasa, istoricul de cancer (cum ar fi limfom), infectii active, anumite enzime tulburare (deficit de TPMT).

Nu au vaccinarile/vaccinarile fara consimtamântul medicul dumneavoastra, si sa evite contactul cu persoane care au primit recent vaccin polio de gura sau gripa vaccin inhalat prin nas. Deoarece acest medicament poate creste riscul de a dezvolta infectii grave, spalati-va mâinile si a raspândirii infectiilor. Evita contactul cu persoanele care au boli care se poate raspândi la alte persoane (e. g. gripa, varicela).

Utilizati prudenta cu obiecte ascutite ca aparate de ras de siguranta sau taietori de unghii, si pentru a evita activitati cum ar fi sporturile de contact pentru a reduce sansa de a obtine taiat, zdrobit sau raniti.

Functia renala scade masura ce îmbatrânesc. Acest medicament este îndepartat de rinichi. Prin urmare, persoanele în vârsta poate fi mai sensibili la efectele acestui medicament.

Se recomanda ca barbatii si femeile folosesc doua forme eficiente de control al nasterii (e. g. Prezervativele, pilula de control al nasterii) în timp ce luati acest medicament. Nu este recomandat sa utilizati acest medicament în timpul sarcinii sau alaptarii fara sfatul medicului dumneavoastra. ...