Azelex


Allergan | Azelex (Medication)


Desc:

Azelex/azelaic acid smântâna 20% este un emolient usoare si hidratante formula indicate pentru tratamentul local al usoara pâna la moderata inflamatorii acnee vulgaris.

Azelex se crede sa lucreze cu dual moduri de actiune - antimicrobiana si normalizare de keratinizare (proces prin care celulele epiteliale matur ca ei muta spre suprafata pielii si apoi cadea) - care ataca doua dintre principalele cauze de acnee.

...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente sunt prurit, arsura, întepatura si furnicaturi. Alte efecte secundare precum eritem, uscaciune, eruptii cutanate, peeling, iritare, dermatita si dermatita de contact sunt mai putin frecvente.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Azelex este contraindicat la persoanele care au indicat hipersensibilitate la oricare dintre componentele sale. Azelex crema este pentru utilizarea dermatologice numai si nu pentru uz oftalmic. Au existat rapoarte izolate de hipopigmentare dupa utilizarea de azelaic acid.

Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:astm, episoade repetate de rece rani sau febra blistere (oral herpes).

În timpul sarcinii si alaptarii discuta cu medicul dumneavoastra înainte de a utiliza acest medicament. ...