Azopt


Novartis | Azopt (Medication)


Desc:

Azopt/brinzolamide oftalmic este un inhibitor de anhydrase carbonice indicate în tratamentul presiunii intraoculare crescute la pacientii cu hipertensiune oculara sau glaucom cu unghi deschis.

...

Side Effect:

efecte secundare temporare încetosata, gust amar, acru sau neobisnuit în gura, ochi uscat, disconfort temporar, mâncarime, sau roseata a ochiului, sentimentul ca în cazul în care ceva este în ochi, ochi de descarcare de gestiune, si pot aparea dureri de cap.

Mai grave efecte secundare includ o reactie alergica, ochiului sau pleoapei umflarea sau dureri de stomac, lateral si spate durere, persistente greata sau varsaturi, îngalbenirea ochii si pielea, urina închisa la culoare, usor vânataie sau sângerare, neobisnuit oboseala, semne de infectie, cum ar fi febra, frisoane, persistente dureri în gât, sau dureri în piept.

Daca observati oricare dintre aceste, sau orice alt semn neobisnuit, sa caute ajutor medical imediat. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza Azopt, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la brinzolamide oftalmic sau daca aveti orice alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:alte conditii de ochi, probleme renale, boli de ficat.

Daca dezvolta o infectie ochi sau un prejudiciu sau o interventie chirurgicala ochi, discutati cu medicul dumneavoastra despre daca ar trebui sa continue sa foloseasca sticla dumneavoastra curent. Tu poate fi sfatuiti sa începeti sa utilizati un flacon nou.

Viziunea ta poate fi temporar neclare sau instabila dupa aplicarea acestui medicament. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita o viziune clara pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...