Azulfidine


Pfizer | Azulfidine (Medication)


Desc:

Azulfindine/sulfasalazina apartine unei clase de medicamente numite medicamente anti-inflamatorii care actioneaza prin reducerea inflamatiei (umflatura) în interiorul corpului. Acest medicament este utilizat pentru a trata inflamatia intestinului, febra, diaree, sângerare rectala, si dureri abdominale la pacientii cu colita ulcerativa.

...

Side Effect:

Tulburari gastro-intestinale apar frecvent la pacientii care iau sulfasalazina. Greata, varsaturi, gastrice primejdie, si anorexie (pierderea poftei de mâncare) apar frecvent. Azulfindine poate provoca pielii sau urina pentru a schimba culoarea. Dezvoltare de un galben-portocaliu la culoare nu este un motiv de îngrijorare.

Dureri de cap, reactii alergice si fotosensibilitate (dezvoltarea unei eruptii cutanate atunci când sunt expuse la lumina soarelui) pot dezvolta în timpul sulfasalazine terapie si necesita asistenta medicala. Unele dintre reactiile alergice poate progrese de la o eruptie la dificultati de înghitire, vezicule, peeling sau relaxarea pielii, dureri articulare si muschi, si neobisnuit oboseala sau slabiciune. Aceasta poate fi însotita de febra. Reactii alergice mai severe sunt rare.

Mai multe efecte secundare potential periculoase au fost raportate foarte rar cu sulfasalazina. Poate sa apara o scadere a numarului de celule albe din sânge sau un tip de anemie în care celulele rosii din sânge sunt perturbate (hemolyzed). Aceste efecte se caracterizeaza prin febra, culoare a pielii, dureri în gât, oboseala, si neobisnuite sângerare si echimoze, si necesita întreruperea tratamentului de droguri. Insuficienta hepatica, pancreatita, si insuficienta renala, de asemenea, au fost asociate cu sulfasalazina. ...

Precaution:

Înainte de utilizarea acestui medicament spuneti medicului dumneavoastra daca luati orice reteta sau fara prescriptie medicala medicina, preparat din plante sau supliment alimentar sau daca aveti orice alergii la medicamente, alimente, sau alte substante.

Spune-ti furnizorul de asistenta medicala daca aveti oricare dintre urmatoarele conditii medicale:ficatul sau probleme renale, astm, alergii severe, probleme de sânge (de exemplu, anemie, nivelul scazut de celule albe din sânge), sau artrita reumatoida; deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza; o infectie (de exemplu, strep gât).

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...