Bendamustine


Cephalon | Bendamustine (Medication)


Desc:

Bendamustine este un medicament de cancer care interfereaza cu cresterea celulelor canceroase si încetineste cresterea si raspândirea în corpul lor.

Bendamustine apartine grupului de medicamente numite agenti alchilanti. Acesta este utilizat pentru a trata un tip de cancer de celule albe din sânge numit leucemie limfocitara cronica (LLC).

Bendamustine este, de asemenea, utilizat pentru a trata indolent B-celule non-Hodgkin's lymphoma (NHL) la pacientii care au fost deja tratate cu rituximab. ...

Side Effect:

Efecte secundare grave poate include:febra, frisoane, dureri in tot corpul, Simptomele gripei, leziuni în gura si gât; culoare a pielii, senzatie zapacit sau scurt de respiratie, rapida a ritmului cardiac, probleme de concentrare; usor vânatai sau sângerari, violet sau rosu indicati pete sub slabiciune dvs piele, neobisnuit; simptome de raceala, cum ar fi nasul înfundat, stranut, tuse, dureri în gât; mai mici dureri de spate, sânge în urina, urinare mai putin decât de obicei sau nu la toate; Amorteala sau infiorat sentimentul în apropiere de gura ta; Muschi slabiciune, senzatie de constrictie sau contractie, reflexele hiperactive; rapid sau lent ritmului cardiac, puls slab, confuzie; se usuce gura, senzatie foarte sete sau fierbinte, transpiratie grele sau piele fierbinte si uscat; vezicule severe, descuamarea, si eruptii cutanate rosii; sau durere, umflatura, roseata, modificari ale pielii sau semne de infectie în cazul în care medicamentul a fost injectat.

Mai putin grave efecte secundare pot include:greata usoara, varsaturi, diaree, constipatie, sau tulburari gastrice; umflarea în mainile sau picioarele; dureri de cap, ameteli, somnolenta; pierderea poftei de mâncare, pierdere în greutate; sau eruptii cutanate usoare.

Contactati imediat medicul daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât. ...

Precaution:

Înainte de a aplica bendamustine injectie, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Informati medicul dumneavoastra si farmacistului ce prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente, vitamine, suplimente nutritive si produse pe baza de plante remedii luati sau intentionati sa ia.

Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti sau ati avut vreodata, boli de rinichi sau boli hepatice.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...