Benlysta


GlaxoSmithKline | Benlysta (Medication)


Desc:

Benlysta este un medicament baza de prescriptie medicala, utilizat pentru a trata adultii cu active lupus eritematos sistemic (SLE sau lupus) care primesc alte medicamente de lupus. Nu se stie daca Benlysta este sigur si eficient la persoanele cu lupus activ severa nefrita sau lupus severa active ale sistemului nervos central, si nu a fost studiat în combinatie cu alte biologics sau intravenoasa ciclofosfamida. Nu se recomanda utilizarea Benlysta în aceste situatii.

Regimul de doza recomandata este 10 mg/kg la intervale de 2 saptamani pentru primele 3 doze si la intervale de 4 saptamâni dupa aceea.

...

Side Effect:

Cel mai frecvent raportate adverse reactionsare greata, diaree, Pirexie, rinofaringita, bronsita, insomnie, dureri în extremitatea, depresie, migrene si faringita.

Reactiile adverse cel mai frecvent duce la întreruperea tratamentului sunt reactiile de infuzie, lupus nefrita si infectii.

Probleme de sanatate mintala, inclusiv sinucidere - simptome pot include gânduri de sinucidere sau pe moarte, încearca sa se sinucida, gânduri de doare-te sau altele, probleme de dormit, nou sau agravarea anxietatea sau depresia, ac?ioneaza periculoase impulsuri si alte schimbari neobisnuite în comportamentul sau starea de spirit.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Medicii ar trebui sa exercite prudenta atunci când se analizeaza utilizarea de Benlysta la pacientii cu infectii cronice. Pacientii care primesc orice terapie pentru infectie cronica ar trebui sa înceapa terapie cu Benlysta.

Femeile aflate la vârsta fertila trebuie sa utilizati masuri adecvate de control al nasterii în timp ce lua Benlysta si pentru cel putin 4 luni dupa lor final de tratament cu Benlysta.

Spuneti medicului dumneavoastra daca ati primit recent un vaccination, sau cred ca poate ai nevoie de unul. Daca primiti Benlysta, tu nu trebuie sa primeasca vaccinuri vii; Aveti o infectie sau au infectii care tine mai intorc. Nu trebuie sa primeasca acest medicament daca aveti o infectie, exceptia cazului în care furnizorul de asistenta medicala va spune sa.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...