Bentyl


Sanofi-Aventis | Bentyl (Medication)


Desc:

Clorhidrat de Bentilul/Diciclomina este indicat pentru tratamentul pacientilor cu sindrom de colon colon functionale/iritabil. Bentilul este un agent antispastice si anticolinergice (antimuscarinic).

Doza initiala recomandata este de 20 mg de patru ori pe zi. Dupa o saptamâna de tratament cu doza ini?iala, doza poate fi crescuta la 40 mg de patru ori pe zi cu exceptia cazului în efecte secundare limita doza escaladarea.

...

Side Effect:

efectele secundare pot include modificari în perceptia gustului, dificultate la înghitire, dureri de cap, nervozitate, somnolenta, slabiciune, ameteala, impotenta, înrosirea fetei, dificultatea de adormire, greata, varsaturi, eruptii cutanate, balonare si dificultati de respiratie.

Efectele secundare pot include gura uscata, încetosata, confuzie, agitatie, cresterea frecventei cardiace, palpitatii, constipatie, dificultate urinat, si, ocazional, pot aparea convulsii. ...

Precaution:

Bentilul trebuie sa fie utilizat cu precautie în conditii caracterizate prin tachyarrhythmia, cum ar fi tireotoxicoza, insuficienta cardiaca congestiva si în Chirurgie cardiaca, în cazul în care acestea pot accelera ritmul cardiac. Efectele Bentilul periferice sunt o consecinta a lor efect inhibitor asupra muscarinic receptori ale sistemului nervos autonom.

Diareea poate fi un simptom precoce de obstructie intestinala incomplete, în special la pacientii cu ileostomie sau colostomie. În acest caz, tratamentul cu acest medicament ar fi neadecvat si, eventual, daunatoare.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...