Betaseron


Bayer HealthCare | Betaseron (Medication)


Desc:

Betaseron/interferon este facut din proteine umane. Interferonii ajuta organismul lupta infectii virale. Acest medicament este utilizat pentru tratarea sclerozei multiple. Interferonul nu este un leac pentru scleroza multipla, dar poate ajuta pentru a reduce numarul de atacuri de slabiciune si încetini agravarea bolii.

Acest medicament este aceeasi ca o proteina pe care organismul produce în mod natural (interferon). În organism, se crede sa lucreze prin afectarea apárare al organismului naturale (sistemul imunitar) în mai multe moduri. Adaugarea mai multe Interferonul poate ajuta organismul lupta efect de scleroza multipla.

...

Side Effect:

Injectie site reactii (durere, umflatura, roseata), dureri abdominale, constipatie, diaree, stomac deranjat, si greata pot aparea. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Majoritatea pacientilor au simptome asemanatoare gripei, cum ar fi dureri de cap, oboseala, febra, frisoane si muschi dureri atunci când începe primul aceasta medicatie. Aceste simptome de obicei, ultima aproximativ 1 zi dupa injectare si îmbunatati sau dispare dupa câteva luni de utilizare continua. Puteti reduce aceste efecte secundare prin injectarea acest medicament seara la culcare si utilizarea febra reductor/durere relievers, cum ar fi acetaminofen sau ibuprofen înainte de fiecare doza.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:mentale/starea de spirit modificari (e. g. noi sau agravarea depresiei, gândurile de sinucidere, psihoza), sentimentul prea cald sau la rece (mai mult celor din jur), oboseala persistenta, schimbare treptata în greutate (fara o schimbare în dieta sau exercitii). Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:usoara sângerare/vânataie, persistente greata/varsaturi, semne de infectie (e. g. febra, persistente dureri în gât), dureri de stomac/abdominale, urina închisa la culoare, îngalbenirea ochi/piele.

Cauta imediat medicului daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:dureri în piept, convulsii. Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza Betaseron, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la medicamente, sau daca aveti boli hepatice, o tiroidian tulburare, epilepsie sau alte tulburare de sechestru, o sângerare sau tulburare de coagulare a sângelui, anemia (scazut de celule rosii din sânge), sau o istorie de depresie sau comportament suicidar.

Unii pacienti cu interferon medicamente au devenit foarte deprimat sau au avut gânduri de sinucidere. Opriti utilizarea Betaseron daca aveti simptome de depresie (tristete, plângând, pierderea interesului în lucruri pe care ti-a placut o data) sau daca aveti orice gânduri de doare-te.

Betaseron este dat ca o injectare sub piele, de obicei, seara la culcare fiecare 48 de ore (2 zile). Va pot da instructiuni despre cum sa utilizati dumneavoastra injectii la domiciliu. Tu poate fi aratat cum sa injectati medicamentul dumneavoastra acasa.

Nu auto-injecta acest medicament daca nu este pe deplin înteles cum sa dau de injectare si în mod corespunzator dispune de folosit ace si seringi. Pentru a fi sigur Betaseron nu provoaca efecte daunatoare, tau sânge si functiei hepatice va trebui sa fie testate periodic. Dumneavoastra functiei tiroidiene pot, de asemenea, trebuie verificat.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...