Activase


Genentech | Activase (Medication)


Desc:

Activase (alteplaza) este un activator de plasminogen tesut produsa prin tehnologia ADN-ului recombinant. Aceasta este o glicoproteina steril, purificat de 527 aminoacizi.

Activase este utilizat pentru tratarea formarea cheagurilor de sange in plamani si imbunatatirea functiei cardiace si de supravietuire in urma unui atac de cord. Activase pot fi, de asemenea, utilizat pentru a îmbunatati recuperarea si de a reduce handicapul la anumiti pacienti care au avut un accident vascular cerebral. Acesta poate fi de asemenea utilizat pentru alte conditii stabilite de catre medicul dumneavoastra.

Indicatiile pentru Activase sunt:gestionarea de infarct miocardic acut pentru a imbunatati functia ventriculara si reduce incidenta de CHF si a mortalitatii. Managementul accident vascular cerebral ischemic acut pentru a imbunatati recuperarea neurologica si pentru a reduce handicapul. Managementul embolia pulmonara acuta masiva.

...

Side Effect:

Atunci când este utilizat în doze mici, nu are efecte adverse frecvente au fost raportate cu acest produs.

Solicitati asistenta medicala imediat daca oricare dintre aceste reactii adverse severe apar:reactii alergice severe (eruptii cutanate, urticarie, dificultati de respiratie, senzatie de apasare în piept, umflarea gurii, fetei, buzelor, limbii sau); scaune negre sau cu sange; sângeroase voma ; dureri de vitel sau sensibilitate; modificari ale vederii, dureri în piept, frisoane, tuse cu sânge, dificultati de respiratie sau scurtarea brusca a respiratiei, batai rapide ale inimii, lente, neregulate sau, febra, slabiciune unilateral, roseata, umflaturi sau durere la site-ul cateter, hemoragie severa, dureri severe de stomac, probleme de vorbire sau modificari; neobisnuite sau usor de sângerare sau vânataie.

...

Precaution:

Managementul standard de infarct miocardic sau embolie pulmonara ar trebui sa fie puse în aplicare concomitent cu tratamentul Activase. Punctie arteriala Noncompressible trebuie sa fie evitata si interne punctii venoase jugulare si subclaviculare ar trebui sa fie evitat pentru a minimiza sângerare la site-uri noncompressible. Arteriale si venoase punctii ar trebui sa fie reduse la minimum.

În caz de sângerare grava, Activase si heparina trebuie întrerupta imediat. Efectele heparina poate fi inversat prin protamina. Monitorizarea suplimentara a dozei sau conditie poate fi necesara daca luati warfarina sau aspirina.

...