Bicalutamide


AstraZeneca | Bicalutamide (Medication)


Desc:

Bicalutamide este un anti-androgeni. Acesta actioneaza în organism prin blocarea efectul de androgeni, un hormon masculin, pentru a opri cresterea si raspândirea celulelor canceroase. Bicalutamide este utilizat împreuna cu un alt hormon pentru tratarea cancerului de prostata metastazat.

Acesta este un medicament de prescriptie numai si trebuie luate de gura, cu sau fara alimente, în dimineata sau seara, ca medicul a ordonat pentru starea dumneavoastra.

...

Side Effect:

Ca cu orice medicament, printre cu efect necesare, Bicalutamide poate provoca grave efecte secundare cum ar fi:o reactie alergica - dificultati de respiratie; închidere în gât; umflare a buzelor, limbii, sau a fetei; sau urticarie; dureri în piept, tuse sau probleme de respiratie; sentiment scurt de respiratie, chiar cu efort usoara; umflarea în mainile sau picioarele; febra, frisoane, dureri in tot corpul, Simptomele gripei; pielea palida, usor vânataie sau sângerare; sânge în urina; sau greata, dureri de stomac, pierderea poftei de mâncare, prurit, urina închisa la culoare, lut-colorate scaune, icter. Daca oricare dintre acestea apar, sa caute ajutor medical.

Urmatoarele sunt reactii adverse mai putin grave:bufeuri; dureri la nivelul sânilor sau umflaturi; slabiciune, ameteli; spate durere, durere pelvina, dureri de comune sau musculare; cresterea urinare noaptea; suparat stomac, varsaturi, diaree sau constipatie; modificari ale greutatii; impotenta, pierderea interesului în sex, sau probleme care au un orgasm; ameteli, dureri de cap; sau durere în gât, curge nasul sau alte simptome de raceala. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boala hepatica, diabet, sau orice alte boli grave.

Deoarece acest medicament poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduce vehicule si de a folosi utilaje grele, pâna când sunteti sigur ca aveti posibilitatea sa efectuati aceasta activitate în conditii de siguranta.

Bicalutamide este doar pentru utilizarea la barbati. Daca luate de femeile gravide, aceasta poate provoca anomalii la Fat. ...