Bicitra


ALZA | Bicitra (Medication)


Desc:

Bicitra/citric acid si citrat de sodiu sunt ambele agentii alcalinizat care face urina mai acide. Combinatie de citric acid si citrat de sodiu este utilizat pentru a preveni guta sau pietre la rinichi sau acidoza metabolica la persoanele cu probleme renale.

Urina, care este mai putin acid ajuta rinichii scapa de acid uric, ajuta la prevenirea gutei si anumite tipuri de pietre la rinichi (urat). Acest medicament poate, de asemenea, preveni si trata anumite probleme metabolice (acidoza) cauzate de boli de rinichi. Citric acid ?i sarurile citrat (care contin potasiu si sodiu) apartin unei clase de medicamente cunoscute ca urinara alkalinizers.

...

Side Effect:

efecte secundare pot sa apara dupa administrarea acestui medicament, cum ar fi:greata, varsaturi, diaree, si dureri de stomac. Medicatie de amestecare cu apa sau suc, se iau dupa mese si bea mai multe lichide va ajuta la prevenirea acestor efecte secundare. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:umflarea mâinilor/glezne/picioarelor, furnicaturi/amorteala de maini/picioare, slabiciune . Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:rapid/lent/neregulate emotie, mentale/starea de spirit modificari (e. g. confuzie, neliniste), spasme musculare, convulsii. Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar.

...

Precaution:

Ar trebui sa nu utilizati acest medicament daca aveti insuficienta renala, daune de inima grave (cum ar fi un atac de cord anterioare), boala Addison (o tulburare a glandei suprarenale), nivel ridicat de potasiu din sânge (hiperkaliemia) sau daca sunteti grav deshidratat sau au crampele termice.

Înainte de a lua citric acid si citrat de sodiu, spuneti medicului dumneavoastra despre toate dumneavoastra conditii medicale, în special boli de rinichi, boli de inima, hipertensiune arteriala, o istorie de atac de cord, probleme urinare, umflarea (edemul) sau diaree cronica (cum ar fi colita ulceroasa, boala Crohn).

De asemenea, spuneti medicului dumneavoastra despre toate alte medicamente pe care le utilizati, inclusiv over-the-counter medicamente si remedii casnice. Citric acid si citrat de sodiu trebuie luate dupa mese pentru a preveni stomac sau intestinale efecte secundare.

Medicamentul lichid ar trebui sa fie amestecat cu apa sau cu suc. Bea multe lichide, în timp ce luati citric acid si citrat de sodiu. Tratamentul poate include un regim alimentar special. Ar trebui sa devina foarte familiarizat cu lista de alimente ar trebui sa manânce sau evita pentru a ajuta la controlul starea dumneavoastra.

Evitati utilizarea antiacide fara recomandarea medicului dumneavoastra, inclusiv uz casnic bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu). Antiacide care contin aluminiu sau sodiu poate interactiona cu citric acid si citrat de sodiu, provocând o toxicitate electrolitice grave dezechilibru sau aluminiu. Evita consumul de alimente care sunt bogate in sare, sau folosind sare de masa suplimentare pe mese.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

...