Bile Acid Sequestrants


Unknown / Multiple | Bile Acid Sequestrants (Medication)


Desc:

Chelatorii acizilor biliari (Colestiramina, colestipol, colesevelam) sunt un grup de medicamente utilizate pentru a lega anumite componente de bila in tractul gastro-intestinal. Acestea perturba circulatia enterohepatic acizi biliari prin separare le si prevenirea lor reabsorbtia din intestin.

În general, ele sunt clasificate ca agenti hipoglicemica, desi acestea pot fi utilizate în alte scopuri decât scaderea colesterolului. Acestea sunt utilizate în tratamentul de diaree cronica din cauza acizilor malabsorbtie.

...

Side Effect:

Chelatorii acizilor biliari nu sunt fara efecte secundare. Acestea pot provoca:constipatie; greata; balonare; gaz. ...

Precaution:

Înainte de utilizarea acestui medicament spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Chelatorii acizilor biliari rareori sunt luate numai pentru colesterol ridicat, daca aveti un istoric medical de constipatie sau daca aveti trigliceride ridicate.

Spuneti medicului dumneavoastra ce alte medicamente luati. Chiar daca Chelatorii acizilor biliari nu sunt absorbite de organism, acestea pot interfera cu absorbtia altor medicamente.

Ia medicamente colesterol exact ca ordinele de medicul dumneavoastra. De asemenea, renunte la fumat, o dieta echilibrata, exercita în mod regulat, si piarda în greutate daca sunteti supraponderal. Luând toate aceste masuri va ajuta la reduce nivelul de colesterol si de a reduce riscul de boli de inima si accident vascular cerebral.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...