Actonel


Procter & Gamble | Actonel (Medication)


Desc:

Actonel / risedronate este în grupul de medicamente numite bifosfonati. Se modifica ciclul de formarea osoasa si defalcarea în organism. Actonel încetineste pierderea de masa osoasa în timp ce cresterea masei osoase, care poate preveni fracturi de oase. medicament sau este utilizat pentru a trata sau preveni osteoporoza la barbati si femei, precum si boala Paget a oaselor. De asemenea, este utilizat pentru prevenirea si tratarea osteoporozei cauzate de medicamente steroizi (glucocorticoizi indusa de osteoporoza).

Acesta este un medicament baza de prescriptie medicala numai si ar trebui sa fie luate de gura, o data pe zi saptamânal sau lunar, ca regia de catre medicul dumneavoastra. Dozarea se bazeaza pe starea dumneavoastra de sanatate si raspunsul la tratament. Nu cresteti doza sau frecventa fara sfatul medicului dumneavoastra.

...

Side Effect:

Cele mai comune, Actonel poate provoca:arsuri la stomac usoara sau stomac deranjat, diaree, gaze, constipatie sau, dureri abdominale, eruptii cutanate, hipertensiune arteriala, durere usoara în comun sau din spate, sau dureri de cap. Daca oricare dintre acestea persista sau se agraveaza, sunati-va medicului dumneavoastra.

Mai multe reactii severe adverse includ:o alergie - eruptii pe piele, mâncarime, dificultati de respiratie, de închidere în gât, edeme ale buzelor, limbii, sau a fetei, sau urticarie, dureri în piept, dificultate sau durere la înghitire, durere sau senzatie de arsura în coaste sau în spate; novo sau agravarea pirozisului, în comun severa, osoase, dureri musculare sau, sau dureri la nivelul maxilarului, senzatie de amorteala, sau umflarea. Daca observati oricare dintre acestea cauta ajutor medical imediat.

...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la risedronat sau daca aveti orice alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alte medicamente si daca aveti sau ati avut vreodata oricare din urmatoarele conditii:calciu din sânge (hipocalcemie); un deficit de vitamina D, boli de rinichi, sau un ulcer la stomac sau esofag.

Produse alimentare, bauturi (altele decât apa plata) si medicamentele care contin cationi polivalenti (de exemplu calciu, magneziu, fier si aluminiu) interfera cu absorbtia de bifosfonati si nu ar trebui sa fie luate cu Actonel.

Deoarece Actonelcan provoca probleme serioase în stomac sau esofag, se recomanda sa stati în pozitie verticala timp de cel putin 30 de minute dupa ce a lua acest medicament.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata pentru a utiliza acest medicament, fara recomandarea medicului dumneavoastra.

...