Blenoxane


Bristol-Myers Squibb | Blenoxane (Medication)


Desc:

BLENOXANE/bleomycin este utilizat pentru a trata cancerul. Acesta actioneaza prin încetinirea sau oprirea cresterii celulelor canceroase. Acest medicament poate fi utilizat pentru a controla acumularea de lichid în jurul plamânilor (pleural efuziune) cauzate de tumori care s-au raspândit la plamâni. Pentru aceasta conditie, bleomycin este plasat în spatiul din jurul plamâni printr-un tub de piept.

Bleomycin este un cancer de medicamente care interfereaza cu cresterea si raspândirea celulelor canceroase din organism. ...

Side Effect:

Spuneti medicului dumneavoastra imediat daca oricare dintre urmatoarele grave efecte secundare apar:ameteli/lesin, confuzie, febra, frisoane, probleme de respiratie.

Probleme grave (uneori fatale) pulmonare (pulmonar cicatrizare) rar au survenit în pacientii care utilizeaza acest medicament. Aceasta reactie este mult mai probabil în pacientii cu vârsta peste 70 de ani. Riscul de aceasta reactie creste ca veti primi mai multe doze de acest medicament. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre aceste reactii adverse grave:tuse, febra, frisoane, dureri în piept, sau respiratie dificila si dureroasa.

Durere/roseata la injectare, febra, frisoane, varsaturi, pierderea poftei de mâncare, scadere în greutate, întunecare a pielii, sau pot aparea modificari în unghiile/unghiile de la picioare. Schimbari in dieta cum ar fi consumul de mai multe mese mici sau limitarea activitatii poate ajuta diminua unele dintre aceste efecte. În unele cazuri, de droguri de tratament pot fi necesare pentru a preveni sau ameliora greata si varsaturi. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt. Caderea parului temporare pot aparea. Cresterea normala a parului ar trebui sa reveni dupa tratament s-a încheiat. ...

Precaution:

Ar trebui sa nu primiti Blenoxane daca sunteti alergic la bleomycin sau daca aveti orice alte alergii. Înainte de a primi Blenoxane, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti boli pulmonare sau tulburari de respiratie, boli de rinichi sau boli hepatice. Pentru a fi sigur acest medicament nu provoaca efecte daunatoare asupra plamânii dumneavoastra, va trebui sa aiba piept raze x sau alte pulmonar functia teste regulate.

Daca aveti nevoie de o interventie chirurgicala, spune chirurgul înainte de momentul în care va sunt tratate cu bleomycin.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...