Bleomycin - injection


Unknown / Multiple | Bleomycin - injection (Medication)


Desc:

Bleomycin apartine grupului de medicamente numite Antineoplazice generale. Acesta este utilizat pentru a trata mai multe tipuri de cancer, inclusiv a colului uterin si cancer de uter, cap si gât cancer, testicul si cancer de penis, si anumite tipuri de limfom.

Bleomycin pare sa actioneze prin interferarea cu cresterea celulelor canceroase, care sunt în cele din urma distrus. Deoarece cresterea celulelor normale de organism, de asemenea, pot fi afectate de bleomycin, alte efecte, de asemenea, va avea loc.

...

Side Effect:

Obtine ajutor medical de urgenta, daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; respiratie dificila; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât.

Sunati-va medicului o data daca aveti un grav efect secundar, cum ar fi:febra sau frisoane; durere brusca toracica sau disconfort, respiratie suieratoare, tuse uscata sau hack; sentiment scurt de respiratie pe efort; disconfort toracic, respiratie suieratoare, tuse uscata sau hack; confuzie, sentiment slab sau de oboseala, pierderea poftei de mâncare, scadere rapida în greutate; sentimentul ca se putea trece; pete albe sau rani în interiorul gurii sau pe buze; severa roseata, mâncarime, eruptii cutanate, vezicule sau sensibilitate a pielii; sau neobisnuit de calire sau îngrosarea pielii.

Mai putin grave efecte secundare pot include:striatii sau decolorare pe piele; modificari degetului sau toenail; caderea parului temporare; usoara mâncarime; varsaturi; dureri de lânga dumneavoastra tumorii; sau roseata, caldura, mâncarime, sau umflaturi în jurul acul IV. ...

Precaution:

Bleomycin este cunoscut a fi substantial excretat de rinichi, si riscul de reactii toxice la acest medicament poate fi mai mare la pacientii cu functie renala afectata. Pentru pacientii în vârsta sunt mai susceptibile de a avea scaderea functiei renale, trebuie avut grija în doza de selectie, si poate fi util pentru monitorizarea functiei renale. Nu se stie daca medicamentul este excretat în laptele uman. ...