Actos


Takeda Pharmaceutical Company | Actos (Medication)


Desc:

Actos este un medicament care contine substanta activa pioglitazona, care este indicat ca tratament de linia a doua sau a treia de diabet zaharat de tip 2. Diabetul de tip 2 o conditie în cazul în care pancreasul nu produce suficienta insulina pentru a controla glucoza din sânge de concentrare.

Pioglitazona, ingredientul activ din Actos, face celulele mai sensibile la insulina, ceea ce înseamna ca organismul face utilizeze mai bine insulina pe care o produce, reducând concentratia de glucoza si controlul diabetului de tip 2 este facilitat.

...

Side Effect:

Cele mai frecvente efecte secundare ale datelor Actos sunt tulburarile vizuale, infectii ale tractului respirator superior (raceli), crestere în greutate si hipoestezie (scaderea sensibilitatii la stimuli). Tipurile de efecte adverse raportate atunci când pioglitazona a fost utilizata în asociere cu sulfoniluree, metformin sau insulina, în general, au fost similare cu cele raportate în timpul monoterapiei pioglitazona, cu exceptia unei cresteri în aparitia de edem în asociere studiu insulina.

Actos a fost in general bine tolerat, cu incidenta efectelor adverse similara cu placebo. Infectii ale tractului respirator, dureri de cap, sinuzita, mialgii, tulburari dentare si faringite au fost raportate mai frecvent decât putin placebo în studiile clinice.

...

Precaution:

Nu luati Actos daca sunteti hipersensibil (alergic) la pioglitazona sau la oricare dintre celelalte componente ale Actos, insuficienta cardiaca, în trecut, boli de ficat, cetoacidoza diabetica (o complicatie a diabetului zaharat provoca greata rapida scadere în greutate sau varsaturi); avut cancer de vezica urinara, sânge în urina care medicul dumneavoastra nu a verificat.

Spune-i medicului dumneavoastra înainte de a începe sa luati acest medicament daca retine apa sau au esecuri inima probleme, în special daca aveti peste 75 de ani; tip special de boala oculara diabetica denumita edem macular (umflarea partii din spate a ochiului); daca aveti chisturi pe ovare (sindromul ovarului polichistic), o problema cu ficatul sau inima.

Daca luati Actos cu alte medicamente pentru diabet, este mult mai probabil ca zaharul din sânge sa scada sub nivelul normal (hipoglicemie).

...