Boniva


Genentech | Boniva (Medication)


Desc:

Boniva/ibandronate este în grup de medicamente numite bisphosphonates. Modifica ciclul de formarea oaselor si defalcarea în organism. Ibandronate incetineste pierderea de masa osoasa în timp ce cresterea masa osoasa, care poate preveni fracturi osoase.

Boniva este utilizat pentru a trata sau preveni osteoporoza la femei dupa menopauza.

...

Side Effect:

Boniva poate provoca grave efecte secundare, inclusiv nivelurile scazute de calciu în sânge, probleme renale severe, probleme de osul maxilarului severa, osoase, dureri de comune sau musculare, si neobisnuit coapsa osoase fracturile.

Cele mai frecvente efecte secundare ale Boniva injectie sunt dureri de oase, articulatiilor sau muschi, dureri de cap si simptome asemanatoare gripei, cum ar fi febra, frisoane, osoase, dureri în comun sau musculare si oboseala.

Pacientii trebuie sa încetati sa luati Boniva si spune medicul lor, daca au simptome ale calciului în sânge scazuta spasme, ticuri sau crampe în muschii sau amorteala si furnicaturi în degetele, degetele de la picioare sau în apropiere de gura lor. Pacientii trebuie sa-i spuneti medicului lor daca problemele maxilarului sau severa, dureri osoase, comun, musculare, coapsa ?i vintre dezvolta.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Pacientii ar trebui sa nu ia Boniva daca au scazut de sânge de calciu sau sunt alergic la Boniva sau la oricare dintre ingredientele sale. Boniva trebuie sa fie administrat intravenos numai de catre un profesionist de asistenta medicala.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...