Acular


Allergan | Acular (Medication)


Desc:

Acular / trometamina ketorolac apartine clasei de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Acular este utilizat pentru a ameliora senzatia de mancarime si arderea de alergii sezoniere. Acesta este, de asemenea, utilizat pentru a reduce durerea umflarea,, si de arsura sau întepatura dupa operatia de cataracta sau interventii chirurgicale de refractie a corneei.

...

Side Effect:

Acular / ketorolac poate provoca reactii adverse. Spuneti medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste simptome sunt severe sau nu dispar:dureri de cap, ameteli, somnolenta, diaree, constipatie, gaze, leziuni în gura, transpiratie.

Unele reactii adverse pot fi grave. Daca observati oricare dintre urmatoarele simptome:febra, vezicule, îngalbenirea pielii sau a ochilor, oboseala excesiva, sângerare sau vânataie neobisnuite, lipsa de energie, greata, pierderea poftei de mâncare, dureri în partea din dreapta sus a stomacului, gripei simptome asemanatoare, paloarea pielii, batai rapide ale inimii, tulbure, decolorate sau urina cu sange, dureri de spate, urinare dificila sau dureroasa.

...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la ketorolac sau la alte AINS sau daca aveti orice alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alte medicamente sau daca aveti oricare dintre aceste alte conditii, s-ar putea nevoie de o ajustare a dozei sau teste speciale pentru a utiliza acest medicament în conditii de siguranta:o sângerare sau de sânge-tulburari de coagulare, diabet zaharat, artrita, glaucom; ochi uscat sindrom, sau daca ati avut alte interventii chirurgicale recente ochi.

Limitati consumul de alcool, deoarece poate intensifica efectul somnolenta de acest medicament. Acest medicament poate provoca sângerari gastrice. Utilizarea de zi cu zi de alcool, mai ales atunci cand sunt combinate cu acest medicament, poate creste riscul de sângerare stomac.

Nu luati aspirina fara a consulta medicul dumneavoastra. Verificati componente ale oricarui medicament fara prescriptie s-ar putea fi luat de la mai multe formule tuse-si-rece contin aspirina.

Rareori, acest medicament poate creste sensibilitatea pielii la lumina soarelui. Daca acest lucru se întâmpla cu tine, evita expunerea la soare prelungite, purtati îmbracaminte de protectie, si de a folosi o protectie solara.

Acular nu trebuie administrat în timpul purtarii lentilelor de contact.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata pentru a utiliza acest medicament, fara recomandarea medicului dumneavoastra.

...