Bumetanide


Unknown / Multiple | Bumetanide (Medication)


Desc:

Bumetanid este indicat ori de câte ori diuretice terapie este necesara în tratamentul de edem, e. g. ca asociate cu insuficienta cardiaca congestiva, ciroza de boala hepatica si renala, inclusiv sindrom nefrotic.

Pentru aceste conditii antiedematoasa în cazul în care este necesara o diureza prompt, bumetanid pot fi folosite, e. g. edem pulmonar acut, insuficienta renala acuta si cronica.

...

Side Effect:

Semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât. În acest caz este necesara imediat ajutor medical.

Oprire folosire bumetanid si apel la o data medicul dumneavoastra, daca aveti oricare dintre aceste efecte secundare grave:uscat gura, sete, greata, varsaturi; simt slab, somnolent, agitat sau ametit; batai ale inimii rapide sau inegale; dureri musculare sau de slabiciune; usor vânatai sau sângerari, slabiciune neobisnuite; sau pierderea auzului.

Mai putin grave efecte secundare pot include:greata usoara sau dureri de stomac; dureri de cap; ameteli; sau usoara mâncarime sau eruptii cutanate. ...

Precaution:

Înainte de a lua bumetanid asigurati-va ca pentru a informa medicul despre urmatoarele:daca sunteti gravida, încercarea pentru un copil sau alaptati; Daca aveti probleme cu rinichii, sau sunt deshidratate; Daca aveti de prostata sau probleme cu ficatul; Daca aveti guta sau diabet zaharat; Daca aveti boala Addison (o problema a glandelor suprarenale) sau lupus eritematos sistemic (SLE); Daca suferiti de hipotensiune (hipotensiune arteriala); în cazul în care vi sa spus ai niveluri scazute de potasiu sau de sodiu (sare) în sângele dumneavoastra, sau daca sunt pe o dieta scazut de sare; în cazul în care vi sa spus ai un nivel ridicat de calciu în sânge; Daca luati alte medicamente, inclusiv cele disponibile pentru a cumpara fara prescriptie medicala, medicamente pe baza de plante sau complementare; Daca ati avut vreodata o reactie alergica la acest lucru sau orice alt medicament. ...