Bumex


Roche | Bumex (Medication)


Desc:

BUMEX/bumetanid injectie este indicat pentru tratamentul edemului asociat cu insuficienta cardiaca congestiva, boala hepatica si renala, inclusiv sindrom nefrotic.

Aproape egal raspuns diuretice apare dupa administrarea orala si parenterala a bumetanid. Prin urmare, în cazul în care insuficienta absorbtiei gastro-intestinale este suspectat sau administrarea orala nu este practic, bumetanid trebuie sa se acorde cale intramusculara sau intravenoasa.

Tratamentul de succes cu bumetanid urmatoarele cazuri de reactii alergice la furosemid sugereaza o lipsa de sensibilitate la cruce.

...

Side Effect:

Ca cu orice medicament, printre cu efectele sale necesare, Bumex poate provoca reactii adverse severe cum ar fi:o reactie alergica - eruptii cutanate, mâncarime sau umflarea în special a fetei, limbii sau gât, severa ameteli, probleme de respiratie; gura uscata, sete, greata, varsaturi; simt slab, somnolent, agitat sau ametit; batai ale inimii rapide sau inegale; dureri musculare sau de slabiciune; usor vânatai sau sângerari, slabiciune neobisnuite; sau pierderea auzului. Daca oricare dintre acestea apar, încetati sa utilizati acest medicament si sa caute ajutor medical imediat.

Urmatoarele sunt reactii adverse mai putin grave, vrajitoare sunt problematice, numai în cazul în care acestea persista sau se agraveaza:greata usoara sau dureri de stomac; dureri de cap; ameteli; sau usoara mâncarime sau eruptii cutanate. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca sunteti alergic la bumetanid, la alte medicamente, sau daca aveti orice alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boli de rinichi, boli hepatice, guta, lupus sau diabet zaharat.

Deoarece Bumex poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduce vehicule si de a folosi utilaje grele pâna când sunteti sigur ca aveti posibilitatea sa efectuati aceasta activitate în conditii de siguranta.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...