Acyclovir


Actavis | Acyclovir (Medication)


Desc:

Aciclovir este un medicament antiviral. Acesta încetineste cresterea si raspândirea virusului herpes, astfel încât organismul poate lupta impotriva infectiei. Aciclovir nu va vindeca herpesul, dar poate diminua simptomele de infectie.

Aciclovir este un medicament antiviral, un analog nucleozidic de sinteza, care este activ impotriva virusurilor herpetice, inclusiv herpes simplex 1 si 2 (leziuni herpetice si herpes genital), virusul varicelo-zosterian (zona zoster si varicela), precum si virusul Epstein-Barr (mononucleoza) . Virusii preia celule vii si de a reproduce ei însisi, de multe ori în detrimentul celulei gazda.

Aciclovir este convertit la o forma activa de virusul in sine, iar virusul foloseste, apoi forma activa de aciclovir, mai degraba decât în mod normal nucleozidici foloseste pentru a produce ADN-ului, o componenta critica a replicarii virale. Încorporarea de aciclovir activa în ADN-ul viral noua opreste productia de ADN-ului. Celulele infectate viral absorbi mai mult de aciclovir celulele normale si de a converti mai mult din el pentru a forma activa, care prelungeste activitatea antivirala.

...

Side Effect:

Înscrieti-ajutor medical de urgenta, daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica la aciclovir:urticarie, dificultati de respiratie, umflarea fetei, buzelor, limbii, sau a gâtului.

A se vedea medicul dumneavoastra la o data, daca aveti oricare dintre aceste reactii adverse grave:dureri de spate, urinare putin decât de obicei sau nu, la toate, slabiciune sau neobisnuit; usor vânataie sau sângerare.

Mai putin grave efecte adverse pot include acyclovir:greata, varsaturi, diaree, pierderea poftei de mâncare, dureri de stomac, dureri de cap, senzatie de ameteala sau umflarea mâinilor sau picioarelor.

...

Precaution:

Acest medicament rar poate face sa va ametit sau somnoros. Nu conduceti vehicule, nu folositi utilaje, sau de a face orice activitate care necesita vigilenta pâna când nu sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Limita bauturi alcoolice. Aciclovir nu protejeaza împotriva raspândirii de herpes genital. De aceea, folositi întotdeauna o metoda de bariera eficienta (latex sau poliuretan prezervative / baraje dentare) pe toata durata activitatii sexuale.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata pentru a utiliza acest medicament, fara recomandarea medicului dumneavoastra.

...