Buphenyl


Medicis | Buphenyl (Medication)


Desc:

Buphenyl/sodiu phenylbutyrate este indicata la toti pacientii cu deficit de debut neonatal (complet enzimatice deficit, prezentând în primele 28 zile de viata). De asemenea, este indicat la pacientii cu boala târziu debut (partiala enzimatice deficit, prezentarea dupa prima luna de viata), care au antecedente de encefalopatie hyperammonemic. Buphenyl trebuie sa fie combinate cu restrictie de proteine dietetice si, în unele cazuri, aminoacid esential suplimentarea.

...

Side Effect:

Urmatoarele reactii adverse pot aparea:dureri abdominale, gastrita, greata si varsaturi; constipatie, rectale sângerare, bolii ulceroase si pancreatita fiecare a avut loc la un pacient. Hematologice:anemie aplastica si echimoze, fiecare a avut loc la un pacient. Cardiovasculare:aritmie si edem, fiecare a avut loc la un pacient. Renal:acidoza tubulara renala. Psihiatrice:depresie. Piele:eruptii cutanate.

Pacientii de sex feminin, cele mai frecvente clinice advers a raportat a fost amenoree/menstruale disfunctie (cicluri menstruale neregulate). ...

Precaution:

Nu se stie daca Buphenyl poate provoca fetale rau atunci când administrat cu o femeie gravida sau poate afecta capacitatea de reproducere.

Buphenyl nu trebuie administrat la pacientii cu Hipersensibilitate cunoscuta la phenylbutyrate de sodiu sau orice componenta a acestui preparat. Nu s-au efectuat studii de cancerogeneza, mutageneza si fertilitatea de sodiu phenylbutyrate.

...