Butabarbital


Solvay | Butabarbital (Medication)


Desc:

Butabarbital apartine unei clase de medicamente cunoscute ca barbituric hipnotice. Acesta actioneaza prin care afecteaza anumite parti ale creierului pentru a provoca somnolenta si va calma. Butabarbital este utilizat pentru o perioada scurta de timp pentru a va ajuta sa dormi. Pot fi folosite pentru a ajuta tu calm în timpul perioadelor de anxietate sau inainte de operatie.

...

Side Effect:

Stomac deranjat, dureri de cap, gura uscata, piele uscata, somnolenta, ameteli, încetosata, a scazut transpiratie, diaree sau constipatie.

Pentru a ameliora senzatia de gura uscata, suge pe bomboane (fara zahar) sau chips-uri de gheata, mestecati guma (fara zahar), bea apa, sau folosi un substitut saliva.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:mentale/starea de spirit modificari, dureri musculare/nervoase/comun. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:îngalbenirea pielii din ochii, întuneric/sângeroase urina, schimba în urina, dificultate urinat, stomac/dureri abdominale, varsaturi, febra, frisoane, usor vânataie/sângerari, oboseala neobisnuita, scurtime de respiratie, rapid/neregulate emotie, convulsii.

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este putin probabil, dar solicitati imediat asistenta medicala daca apare.

...

Precaution:

Înainte de a lua butabarbital, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii sau daca aveti:astm bronsic sever, tulburare pulmonara obstructiva cronica (BPOC) sau alte tulburari de respiratie; boli hepatice; anemie (lipsa de celule rosii din sânge); o istorie de depresie, boli mintale sau tentativa de suicid; sau un istoric de dependenta de droguri sau alcool.

Nu luati acest medicament daca sunteti alergic la butabarbital, aspirina sau orice fel de colorant galben (colorat în alimente sau medicamente).

Unii oameni folosind acest medicament au implicat în activitatea de conducere, manânca, sau efectuarea de apeluri telefonice si mai târziu cu nici o memorie a activitatii. Daca se întâmpla acest lucru, încetati sa luati butabarbital si vorbesc cu medicul dumneavoastra despre un alt tratament pentru dumneavoastra tulburare de somn.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...