Butalbital, acetaminophen, caffeine - oral


Unknown / Multiple | Butalbital, acetaminophen, caffeine - oral (Medication)


Desc:

Cofeina ajuta la cresterea efectelor acetaminofen. Butalbital este un sedativ care ajuta pentru a reduce anxietatea si provoca somnolenta si relaxare. Aceasta combinatie de medicamente este utilizat pentru a trata dureri de cap tensiune. Acetaminofen ajuta la reducerea durerii de la dureri de cap.

...

Side Effect:

Daca luati mai mult decât suma maxima de zi cu zi, aceasta poate provoca boli grave de ficat (eventual fatale). Obtineti ajutor medical imediat daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome de afectare hepatica:persistente greata/varsaturi, îngalbenirea ochi/piele, urina închisa la culoare, dureri de stomac severe/abdominale, oboseala extrema. Greata, varsaturi, dureri abdominale, agitare (tremur), scurtime de respiratie, cresterea urinare, delir, ameteli sau somnolenta pot aparea. ...

Precaution:

Utilizarea zilnica de alcool, mai ales atunci când sunt combinate cu acetaminofen, poate creste riscul de leziuni hepatice. Evitati alcoolul.

Înainte de a lua acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la acetaminofen, cofeina sau butalbital; sau la alte barbiturice (cum ar fi fenobarbital) sau derivati de xantina (precum teofilina); sau daca aveti orice alte alergii.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...