Jevtana


Sanofi-Aventis | Jevtana (Medication)


Desc:

Jevtana/cabazitaxel este un inhibitor de dublete indicate in combinatie cu prednison pentru tratamentul pacientilor cu hormon-refractare cancerului de prostata metastazat anterior tratati cu docetaxel-continând regim de tratament.

Jevtana 25 mg/m2, administrat la fiecare trei saptamâni ca o perfuzie intravenoasa o ora în combinatie cu prednison orala 10 mg administrate zilnic pe tot parcursul.

...

Side Effect:

Efecte secundare grave de Jevtana includ conteaza scazut de celule albe din sânge, care poate duce la grave sau în pericol viata infectii, reactii alergice severe, simptome gastro-intestinale (greata, severa, varsaturi si diaree), care ar putea duce la moarte, si insuficienta renala.

Reactii adverse frecvente ale Jevtana includ:scazut numarul de celule albe din sânge; scazut de celule rosii din sânge conta (anemie). Simptome de anemie include scurtime de respiratie si oboseala; scazuta sânge trombocitelor conta; oboseala; greata; varsaturi; diaree; constipatie; slabiciune.

Sânge în urina; spate durere; scaderea poftei de mâncare; febra; dificultati de respiratie; dureri de stomac (abdominale); schimbare în sentimentul de gust; tuse; dureri articulare; pierderea parului; amorteala, furnicatura, de arsura sau senzatie a scazut în mainile sau picioarele. ...

Precaution:

Înainte de a primi Jevtana, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti:a avut reactii alergice în trecut; au probleme de rinichi sau de ficat. Jevtana nu trebuie administrat la pacientii cu probleme hepatice (insuficienta hepatica); sunt varsta 65 sau mai în vârsta ca acesti pacienti (poate fi mult mai probabil sa experienta anumite reactii adverse, inclusiv numar scazut de celule albe din sânge cu sau fara febra, oboseala, slabiciune, febra, ameteli, infectii ale tractului urinar si deshidratarea); au orice alte afectiuni medicale.

Daca sunt de sex feminin si sunt gravide sau intentioneaza sa devina gravide trebuie avut în vedere ca Jevtana poate afecta copilul dumneavoastra nenascut, sunt alapteaza sau intentionati sa alapteze. Consultati-va medicul. ...