Cafcit


Mead Johnson Pharmaceuticals | Cafcit (Medication)


Desc:

Cafcit este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt de o problema de respiratie (apnee) în nou-nascuti prematur. Cofeina blocheaza anumite proteine (receptori adenozina), care duce la respiratie îmbunatatita în aceste sugari.

Acest medicament este administrat de vena intravenos (IV), de obicei, o data pe zi de un profesionist din domeniul sanitar. Doza se bazeaza pe copilul pe greutate, conditii medicale si raspunsul la terapie. Înainte de a utiliza, verifica acest produs vizual pentru particule sau decolorare. În cazul în care fie este prezenta, utilizati lichid. Acest produs nu contine conservanti; aruncati orice medicament neutilizat dupa pregatirea doza.

...

Side Effect:

Exista unele reactii adverse care pot sa apara dupa utilizarea acestui medicament, cum ar fi:greata, varsaturi, stomac deranjat, dureri de cap, probleme cu somnul, neliniste, saraci hranire, eruptii cutanate, sau piele uscata. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:probleme de respiratie, viziune modificari, schimba în urina. În rare (uneori fatale) cazuri, acest medicament a fost asociat cu o afectiune grava stomac (necrotizing enterocolite). Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca copilul prezinta urmatoarele:lipsa de energie (letargie), varsaturi severe, balonare stomac/abdominala (umflare), sângeroase scaun. Daca observati alte efecte nu enumerate mai sus, contactati medicul sau farmacistul. ...

Precaution:

Înainte de a lua citrat de cafeina, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca copilul este alergic la cofeina citrat sau daca copilul are orice alte alergii.

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical pentru copilul dumneavoastra, în special de:boli de inima, boli de rinichi, boli de ficat, probleme cu stomacul (e. g. ulcer peptic, necrotizing enterocolite), convulsii. Se recomanda prudenta atunci când se utilizeaza acest medicament în sugari, pentru ca ele pot fi mai sensibile la efectele sale, în special efectele stimulent (e. g. probleme de somn, neliniste, nervozitate).

Acest medicament se folose?te numai atunci când în mod clar este necesar in timpul sarcinii. Discutati despre riscurile si beneficiile cu medicul dumneavoastra. Acest medicament trece în laptele matern si poate avea efecte nedorite asupra unui copil care alapteaza. Consultati-va medicul înainte de alaptarea. ...