Adalat


Bayer Schering Pharma AG | Adalat (Medication)


Desc:

Adalat / nifedipina apartine unei clase de medicamente numite blocante ale canalelor de calciu, care actioneaza prin relaxarea muschilor inimii si vaselor de sange. Acest medicament este utilizat pentru a trata angina pectorala (dureri de inima), hipertensiune arteriala, ritmuri anormale ale inimii, si sindromul Raynaud (primar si secundar).

Adalat / nifedipineconsist de un strat exterior si un miez intern. Ambele contin nifedipina, haina ca o formulare cu eliberare lenta si de baza ca o formulare cu eliberare rapida. Comprimatele de Adalat contine fie:30 mg, 60, sau 90 de nifedipina pentru o data-o zi de administrare pe cale orala.

...

Side Effect:

Cele mai frecvente efecte secundare cauzate de Adalat / nifedipina sunt:dureri de cap, greata, ameteli sau lightheadedness, înrosirea fetei, arsuri la stomac, batai rapide ale inimii, crampe musculare, constipatie, tuse, scaderea capacitatii sexuale. Daca oricare dintre acestea persista sau se agraveaza, sunati-va medicului dumneavoastra.

Efecte mai rare, dar severe reactii adverse includ:o reactie alergica - eruptii pe piele, mâncarimi, dificultati de respiratie, de închidere în gât, edeme ale buzelor, limbii, sau a fetei, sau urticarie; angina pectorala agravarea, constipatie severa si crampe, dureri severe de stomac sau arsuri la stomac, tuse cu sânge, dureri în piept sau senzatie sau grele, durere, senzatie de ca si cum s-ar putea trece jos; senzatie de lipsa de aer, umflarea mâinilor sau picioarelor; batai de inima rapide sau pounding; amorteala sau senzatie infiorat, îngalbenirea pielii sau a ochilor raspândire la brat sau pe umar, greata, transpiratii, senzatie generala bolnav.

...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la nifedipina sau daca aveti orice alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alte medicamente si daca aveti sau ati avut vreodata oricare din urmatoarele conditii:boli de rinichi, boli de ficat, mai ales ciroza, diverticulita, boala inflamatorie intestinala, constipatie cronica, boala de reflux gastroesofagian (GERD) sau digestie lenta , un blocaj in tractul digestiv (stomac sau intestine), o colostomie sau antecedente de interventii chirurgicale de stomac, cum ar fi de bypass gastric, cancer de colon, tiroida, diabet zaharat, boli coronariene, sau insuficienta cardiaca congestiva.

Deoarece Adalat poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje grele pâna când nu sunteti sigur ca puteti efectua aceasta activitate în conditii de siguranta. limita, de asemenea, bauturi alcoolice dumneavoastra.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata pentru a utiliza acest medicament, fara recomandarea medicului dumneavoastra.

...