Calcijex


Abbott Laboratories | Calcijex (Medication)


Desc:

CALCIJEX/calcitriol injectie este indicat în gestionarea de hipocalcemie la pacientii supusi dializa renala cronica. Acesta a fost dovedit a reduce semnificativ nivelurile crescute ale hormonului paratiroidian. Reducere de PTH sa dovedit a duce la o îmbunatatire a osteodystrophy renale.

CALCIJEX/calcitriol injectie este sintetic fabricat calcitriol si este disponibil ca o sterila, izotonica, clar, incolor la galben, apoasa solutie pentru injectie intravenoasa. Calcitriolul este un cristalin compus care apare în mod natural în om. Este solubil în solventi organici, dar relativ insolubile în apa.

...

Side Effect:

Greata, dureri de cap, constipatie sau dureri/disconfort la injectare pot aparea. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anunta medicul imediat.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:dureri de spate/osului/comun/musculare, uscaciunea gurii, gust metalic, varsaturi, somnolenta, slabiciune.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar foarte grave efecte secundare apar:pierderea poftei de mâncare, ameteala, ochi durere/roseata/sensibilitate la lumina, febra, rapid/lent/neregulate emotie, a scazut interesul pentru sex, mentale/starea de spirit modificari (e. g. confuzie), stomac/abdominale durere, umflarea gleznelor/picioare/mâinile (edem), cresterea sete, schimba în urina, pierdere în greutate. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza Calcijex, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la calcitriol sau alte produse de vitamina D sau daca aveti orice alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti:calciu niveluri (hipercalcemie). Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:inima probleme (e. g. batai neregulate ale inimii, boala coronariana), boli de rinichi, pietre la rinichi.

Anunta medicul dumneavoastra în prealabil, daca va fi cu o interventie chirurgicala sau vor fi limitate la un scaun/pat (imobil) pentru o lunga perioada de timp. Fiind imobil pentru perioade lungi de timp creste riscul de efecte secundare. Asigurati-va ca bea multe lichide, cu exceptia cazului în altfel regizat de medicul.

În timpul sarcinii, acest medicament ar trebui sa fie utilizat numai atunci când în mod clar este necesar. ...