Calcimar


Sanofi-Aventis | Calcimar (Medication)


Desc:

Calcimar/calcitonin este indicat în tratamentul de boala Paget a osului. Calcimar este de asemenea indicat pentru tratamentul precoce de urgenta hypercalcemic, împreuna cu alti agenti adecvate, atunci când o scadere rapida în ser de calciu este necesara, pâna când mai specifice tratamentul bolii subiacente se poate realiza. Acesta poate fi adaugat, de asemenea, la regimuri terapeutice existente pentru hipercalcemie fluide intravenos si furosemid, fosfat orale sau corticosteroizi sau alti agenti.

Poate fi utilizata la pacientii cu azotemia si cei cu limitata rezerve cardiace în care poate fi contraindicat fluide intravenos.

...

Side Effect:

Greata, dureri abdominale, diaree, varsaturi, sau înrosirea fetei poate aparea. Folosind acest medicament înainte de culcare poate ajuta pentru a reduce aceste efecte secundare. Umflarea/roseata la injectare, un gust sarat în gura, a crescut urinare, sau pierderea poftei de mâncare, de asemenea, pot aparea.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:dureri oculare, umflarea gleznelor/picioare. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:crampe/spasme musculare, amorteala/furnicaturi de la brate/picioare.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la ea; sau daca aveti orice alte alergii. Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

...