Camptosar


Pfizer | Camptosar (Medication)


Desc:

Camptosar/irinotecan este un medicament anti-cancer (antineoplastic sau citotoxice) chimioterapie.

Camptosar este clasificata ca o planta alcaloid si topoizomerazei inhibitor utilizate pentru:prima linie de tratament în combinatie cu 5-fluorouracil si leucovorin pentru pacientii cu carcinomul metastatic de colon sau rect; pacientii cu carcinomul metastatic de colon sau rect a caror boala a reaparut sau a progresat urma terapie initiala fluorouracil-baza.

...

Side Effect:

Efecte secundare grave pot include:respiratie suieratoare, senzatie de scurt de respiratie; dureri în piept, uscat tuse; culoare a pielii, senzatie zapacit, rapid ritm cardiac, probleme de concentrare; febra, frisoane, dureri in tot corpul, Simptomele gripei, leziuni în gura si gât; curge nasul, ochii umezi, crescut transpiratie, crampe stomacale, si înrosirea fetei (caldura, roseata sau infiorat sentimentul); scaune negre, sângeroase sau zabovi; greata sau varsaturi care te tine la consumul suficient de lichide; arsura, dureri sau umflaturi în jurul acul IV; amorteala brusca sau slabiciune, probleme cu viziune, discursul sau echilibru; umflarea, rapida crestere în greutate; sau sentiment foarte sete sau la cald, fiind în imposibilitatea de a urina, transpiratie grele, senzatie zapacit, sau cald si uscat piele.

Mai putin grave Camptosar efectele secundare pot include:ameteli; caderea parului temporare; pierderea poftei de mâncare, constipatie; eruptii cutanate usoare; sau roseata sau descuamarea pielii de pe maini si picioare. ...

Precaution:

Înainte de începerea tratamentului Camptosar, asigurati-va ca spuneti medicului dumneavoastra despre orice alte medicamente luati (inclusiv baza de prescriptie medicala, over-the-counter, vitamine, remedii din plante, etc. ). Nu luati aspirina, produsele care con?in aspirina decât daca medicul dumneavoastra în mod special permite acest lucru.

Nu primesc nici un fel de imunizare sau vaccinare fara aprobarea medicului dumneavoastra în timp ce lua Camptosar. În general utilizarea laxative sau scaun stimulente ar trebui evitata datorita potentialului pentru agravarea diaree.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

...