Capecitabine


Unknown / Multiple | Capecitabine (Medication)


Desc:

Capecitabina este agent chimioterapice administrate pe cale orala, utilizate în tratamentul de sân metastatic si de cancer colorectal. Capecitabina este un prodrug, care se transforma enzimatic la 5-fluorouracil în tumora, unde inhiba sinteza ADN-ului si încetineste cresterea tesutului tumorii.

...

Side Effect:

Obtine ajutor medical de urgenta, daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; respiratie dificila; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât.

Sunati-va medicului o data daca aveti un grav efect secundar, cum ar fi:diaree severa (de mai mult de 4 ori pe zi, sau in timpul noptii); varsaturi (mai mult de o data în 24 de ore); greata, pierderea poftei de mâncare, mananca mult mai putin decât de obicei; slabiciune, senzatie zapacit, cald sau uscat pielii; durere, sensibilitate, roseata, umflaturi, vezicule sau descuamarea pielii pe mainile sau picioarele; febra, frisoane, dureri in tot corpul, Simptomele gripei; umflarea, alb patch-uri, sau rani în gura sau în gât; icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor); durere toracica sau senzatie grele, durere de raspandire la brat sau umar, greata, transpiratie, sentimentul general de bolnav; brusca amorteala, slabiciune, dureri de cap, confuzie, sau probleme cu viziune, discursul sau echilibru; sau lent ritmului cardiac, puls slab, lesin, respiratie lenta (poate opri respiratie).

Mai putin grave efecte secundare pot include:stomac dureri sau deranjat, constipatie; sentimentul obosit; caderea parului temporare; eruptii cutanate usoare; dureri de cap, ameteli; modificat de simt al gustului; spate dureri de dureri, în comun sau musculare; iritarea ochilor. ...

Precaution:

Informa medicul dumneavoastra si farmacistului daca sunteti alergic la capecitabina, fluorouracil, orice alte medicamente, sau la oricare dintre ingredientele în capecitabina comprimate.

Spuneti medicului dumneavoastra si farmacistului ce alte prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente, vitamine, suplimente nutritive, si produse naturiste luati sau intentionati sa ia. Asigurati-va ca pentru a mentiona medicamentele enumerate în sectiunea de avertizare important si oricare dintre urmatoarele:fenitoina (Dilantin), leucovorin si acid folic (în multivitamine).

Spuneti medicului dumneavoastra daca vi sa spus ca aveti sau avut vreodata dihydropyrimidine dehidrogenaza (DPD) deficit de enzime (o lipsa de o enzima apar în mod natural în corpul dumneavoastra); Daca aveti sau ati avut vreodata, rinichi, ficat, sau boli de inima.

Daca sunteti gravida sau intentioneaza sa devina gravida, trebuie sa nu intentionati sa aiba copii, în timp ce luati capecitabina. Ar trebui sa utilizati o metoda sigura de control al nasterii pentru a preveni sarcina în tine sau partenerul dumneavoastra în timpul tratamentului cu capecitabina. Capecitabina poate dauna fatului. Tu nu ar trebui sa alapta în timpul tratamentului cu capecitabina. ...