Adalimumab


Abbott Laboratories | Adalimumab (Medication)


Desc:

Adalimumab este un medicament puternic, care a fost special conceput pentru a imita moleculele umane normale, si pentru acest motiv, acesta este clasificat ca un biologic de droguri. Injectabila Adalimumab este într-o clasa de medicamente numite factorului de necroza tumorala (TNF), inhibitori. Acesta actioneaza prin blocarea actiunii de TNF, o substanta din organism, care cauzeaza inflamatie.

Adalimumab este utilizat singur sau împreuna cu alte medicamente pentru ameliorarea simptomelor de anumite afectiuni autoimune, inclusiv urmatoarele:reumatoida, artrita juvenila idiopatica, boli Crohns, spondilita anchilozanta, artrita psoriazica si psoriazis în placi.

Adalimumab este prezentat ca un dispozitiv stilou preîncarcat care injecteaza automat droguri sub piele. Datorita faptului adalimumab nu functioneaza imediat, aceasta poate fi nevoie de 3-12 saptamâni înainte de ai observa nici un beneficiu.

...

Side Effect:

Reactii usoare reactii adverse includ:roseata, mâncarime, vânataie, durere, umflaturi sau în locul pe care il injectat injectie adalimumab, greata, dureri de spate sau dureri de cap. Daca oricare dintre acestea persista sau pentru a obtine agrava, pentru a primi ajutor de la medicul dumneavoastra.

Mai multe efecte adverse severe, vrajitoare nevoie de îngrijiri medicale imediat sunt urmatoarele:senzatie de amorteala sau furnicaturi; probleme cu vederea, slabiciune la nivelul picioarelor, dureri în piept, dificultati de respiratie, eruptii pe piele, în special o eruptie pe obraji sau de arme, care este sensibil la lumina soarelui; nou dureri articulare, urticarie, mâncarimi, umflarea fetei, picioarelor, gleznelor, picioarelor sau mai mici, dificultati de respiratie sau la înghitire; semne febra, durere în gât, frisoane, precum si alte tipuri de infectii, vânatai sau sângerari neobisnuite, paloarea pielii, ameteli, sau rosii , solzoase patch-uri sau puroi-umplut mici umflaturi pe piele.

...

Precaution:

Înainte de a utiliza injectie adalimumab, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la injectare adalimumab, orice alte medicamente, sau la oricare dintre celelalte componente din adalimumab.

Informati-va medicului dumneavoastra spuneti medicului dumneavoastra daca aveti sau ati avut vreodata senzatie de amorteala sau furnicaturi în orice parte a corpului, orice boala care afecteaza sistemul nervos, cum ar fi scleroza multipla, orice tip de cancer, sau de boli de inima. Daca aveti psoriazis, spuneti medicului dumneavoastra daca ati fost tratat cu terapia cu lumina.

...