Capozide


Bristol-Myers Squibb | Capozide (Medication)


Desc:

Capozide/captopril si hidroclorotiazida tablete este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Efectele tensiunii arteriale scadere captopril ?i tiazidelor sunt aproximativ aditiv.

Aceasta combina?ie fixa de droguri pot fi utilizate ca terapie initiala sau înlocuita cu doze anterior titrate din componentele individuale.

Atunci când captopril si hidroclorotiazida sunt prezentate împreuna nu pot fi necesare pentru a administra captopril în doze divizate pentru a atinge tensiunea arteriala de control înainte de urmatoarea doza. De asemenea, cu o astfel de combinatie, o doza zilnica de 15 mg de hidroclorotiazida pot fi adecvate.

Capozide poate fi utilizat pentru pacientii cu functie renala normala, în care riscul este relativ scazut. La pacientii cu functie renala afectata, în special a celor cu boli vasculare de colagen, Capozide ar trebui sa fie rezervate pentru hipertensivi care fie au dezvoltat efecte secundare inacceptabile pe alte medicamente, sau nu au reusit sa raspunda în mod satisfacator la alte combinatii de droguri.

...

Side Effect:

Acest medicament poate provoca rareori probleme hepatice grave (eventual fatale). Cauta imediat medicului daca observati oricare dintre urmatoarele rare, dar efecte secundare foarte grave:îngalbenire ochi/piele, urina închisa la culoare, dureri de stomac severe/abdominale, oboseala persistenta, persistente greata/varsaturi.

Ameteli, ameteli, somnolenta, dureri de cap, oboseala, încetosata, pierderi de gust, sau tuse uscata poate aparea ca organismul dvs se adapteaza la medicamente. Este posibil sa apara, de asemenea, scaderea capacitatii sexuale sau sensibilitate crescuta la soare. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, consultati medicul sau farmacistul daca aveti:o istorie de o reactie alergica, care includ umflarea fetei/buzele/limba/gât (edem angioneurotic), incapacitatea de a urina.

În utilizarea Capozide trebuie sa se ?ina la riscul de neutropenie/agranulocitoza. Inhibitori ACE (pentru care datele corespunzatoare sunt disponibile) provoca o rata mai mare de angioedem la pacientii.

Acest medicament va poate face ametit sau somnoros. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Limita de bauturi alcoolice.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...