Captopril


Unknown / Multiple | Captopril (Medication)


Desc:

Captopril este utilizat singur sau în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale si insuficienta cardiaca. Captopril, de asemenea, este utilizat pentru îmbunatatirea supravietuire si prevenirea insuficienta cardiaca si spitalizari pentru insuficienta cardiaca, dupa un atac de cord. Captopril este un medicament oral si un membru al unei clase de medicamente numite inhibitorii enzimei de conversie a inhibitorilor enzimei (ACE). Doza de captopril este de 25-150 mg de doua sau de trei ori pe zi. Doza maxima este de 450 mg pe zi.

...

Side Effect:

efecte adverse includ dureri abdominale, constipatie, diaree, eruptii cutanate, ameteli, oboseala, dureri de cap, pierderea gustului, pierderea poftei de mâncare, greata, varsaturi, lesin si amorteala sau furnicaturi în mâini sau picioare.

Captopril este în general bine tolerat, iar efectele secundare sunt, de obicei, usoare si tranzitorii. Grave, dar, din fericire, efecte adverse foarte rare sunt insuficienta hepatica si angioedem (umflarea buzelor si gâtului care pot obstruc?iona respiratie). ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:istoria de o reactie alergica, care includ umflarea fetei/buzele/limba/gât (edem angioneurotic), sânge procedurilor de filtrare (precum LDL-afereza, dializa), colagen vasculare (cum ar fi lupus, sclerodermie), nivel ridicat de potasiu din sânge. Acest medicament poate face ametit, prin urmare, evita orice vehicule de conducere.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...