Carac


Sanofi-Aventis | Carac (Medication)


Desc:

Carac/fluorouracil crema este indicat pentru tratamentul local al mai multor keratoza actinica sau solare ale fetei si scalpului anterioara.

Utilizati acest medicament ca regia de catre medicul dumneavoastra. Înainte de a aplica acest medicament la nivelul pielii, curata zona afectata si uscat bine. Asteptati 10 minute, apoi se aplica o cantitate mica de medicamente piele afectate, folosind doar suficient pentru a acoperi zona cu un strat subtire. Spalati-va mâinile imediat dupa aplicarea acest medicament, chiar daca au folosit manusi.

Evitati aplicarea acest medicament în sau în jurul ochilor sau a pleoapelor. De asemenea, nu se aplica acest medicament în interiorul nas sau gura. Daca tu a lua medicatie în aceste domenii, se clateste cu multa apa.

...

Side Effect:

Daca va dezvolta dureri abdominale, sângeroase diaree, varsaturi, febra sau frisoane în timp ce pe Carac terapie, opri medicatiei si contactati-va medicul sau farmacistul. Iritarea pielii, ardere, roseata, uscaciune, durere, umflatura, sensibilitate, sau modificari în culoarea pielii poate sa apara la locul de aplicare. Iritarea ochilor (e. g. jignitor, udare), probleme de somn, iritabilitate, pierderea parului temporare sau gust anormale în gura, de asemenea, pot aparea.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:dureri stomac/abdominale, sângeroase diaree, varsaturi, semne de infectie (e. g. febra, frisoane, persistente dureri în gât), usor vânataie/sângerare, gura rani.

Cauta imediat medicului daca aveti orice simptome de o reactie alergica grava poate include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de utilizarea fluorouracil, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Acest medicament nu trebuie utilizat daca aveti anumite afectiuni medicale. Înainte de a utiliza acest medicament, consultati medicul sau farmacistul daca aveti:o anumite deficit de enzime (dihydropyrimidine dehidrogenaza - DPD).

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:rosu/iritat/infectate/deschide rani pe piele.

Acest medicament va poate face mai sensibile la soare. Evita expunerea la soare prelungite, cabine de bronzat si lampi solare. Utilizati o protectie solara si sa poarte haine de protec?ie, atunci când în aer liber.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. Consultati-va medicul pentru mai multe detalii si pentru a discuta despre încredere forme de control al nasterii. ...