Adapalene


Galderma Laboratories | Adapalene (Medication)


Desc:

Adapalene este un gel utilizat pentru tratamentul de acnee vulgaris (cosuri). Mecanismul exact de actiune nu este cunoscut. Oamenii de stiinta cred ca, atunci cand adapalene este aplicat pe piele, si pare a lega cu receptori specifici in celulele pielii într-un mod care sa încurajeze formarea de celule ale pielii normale si descurajeaza formarea de leziuni de acnee.

Nu poate fi o agravare a acneei in timpul primelor câteva saptamâni de tratament, deoarece adapalene promoveaza cresterea de cosuri, care au început sa se formeze, dar nu sunt înca vizibile. De aceea, tratamentul nu trebuie oprit în cazul în care acnee pare a fi agravarea. Efectele benefice ar trebui sa fie vazuta de 8 pâna la 12 saptamâni.

...

Side Effect:

Reactii adverse grave sunt rare si nu este probabil sa apara. Totusi, daca aveti o reactie alergica (dificultati de respiratie; închidere de pe gât; umflare a buzelor, a fetei tale, sau a limbii sau urticarie) cauta ajutor medical imediat.

Cele mai frecvente efecte secundare ale adapalene sunt iritatie, roseata, uscaciune, si senzatie de mâncarime a pielii, precum si rachete de semnalizare de acnee. Cele mai multe dintre aceste reactii adverse diminua cu utilizarea în continuare, cu toate acestea, în cazul în care sunt neplacut, în scadere frecventa cu care se aplica adapalene pot reduce aceste efecte adverse.

...

Precaution:

Adapalene poate creste sensibilitatea pielii la soare si sa conduca la arsuri solare. Expunerea excesiva la soare ar trebui sa fie evitata, iar produsele de protectie solara ar trebui sa fie utilizate in zonele tratate, daca expunerea la soare nu poate fi evitata. Adapalene nu ar trebui sa se aplice pielea arsa de soare, reduceri, ochii, nasul, buzele sau.

Spune-i medicului dumneavoastra si farmacistului daca sunteti alergic la adapalene sau orice alte medicamente. Informati-va medicului dumneavoastra si farmacistului ce baza de prescriptie medicala si medicamente necesita prescriptie medicala, vitamine, suplimente nutritive, produse din plante si pe care le luati sau folosind.

Multe produse de îngrijire a pielii pot irita pielea ta, daca le folosesc cu adapalene. Acest lucru este deosebit de probabil daca utilizati produse care sunt aspre, uscate din piele, sau care contin alcool, condimente, var soriciul, sulf, acid rezorcinol, acid salicilic, acid alfa hidroxi sau.

Medicul dumneavoastra trebuie sa fie informat în cazul în care aveti sau ati avut vreodata eczeme sau de cancer sau daca sunteti gravida, intentionati sa ramâneti gravida, sau alaptati.

...