Carbamazepine


Sanofi-Aventis | Carbamazepine (Medication)


Desc:

Carbamazepina este utilizat singur sau în asociere cu alte medicamente pentru a controla anumite tipuri de convulsii la pacientii cu epilepsie. Acesta este, de asemenea, utilizat pentru tratarea nevralgie de trigemen (o afectiune care provoaca dureri de nerv facial). Acest medicament este cunoscut ca un anticonvulsivant sau medicamente anti-epileptice.

Carbamazepina este într-o clasa de medicamente numite anticonvulsivante. Acesta actioneaza prin reducerea anormale activitatea electrica a creierului.

...

Side Effect:

insuficienta cardiaca congestiva, edem, agravare de hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala, sincopa si colaps, agravarea bolii coronariene, aritmii si AV bloc, tromboflebita, tromboembolism (e. g. embolism pulmonar), si adenopatie sau limfadenopatie pot sa apara.

Grave efecte secundare includ periculos de scazut de celule rosii si albe din sânge conteaza. Pot aparea reactii cutanate severe precum si anomalii hepatice grave, cum ar fi hepatita, rezultând în icter. Nivelul scazut de sodiu si anomalii tiroidiene au fost descrise.

Minor mai frecvente efecte adverse includ ameteli, instabilitate, greata si varsaturi. Rar pacientii cu asiatice stramosi rareori pot dezvolta reactii cutanate severe la carbamazepina (sindromul Stevens - Johnson si necroliza epidermica). ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme.

Acest medicament va poate face ametit sau somnoros. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Limita de bauturi alcoolice. Acest medicament va poate face mai sensibile la soare. Evita expunerea la soare prelungite, tabacire cabine sau lampi solare.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...