Casodex


AstraZeneca | Casodex (Medication)


Desc:

Casodex/bicalutamide este un anti-androgeni. Functioneaza în organism prin prevenirea actiunilor de androgeni (hormoni masculini). Casodex este utilizat împreuna cu un alt hormon pentru a trata cancerul de prostata androgeni (un exemplu de care este testosteron) sunt hormoni care sunt produse si eliberat de glandele suprarenale. Ele sunt responsabile pentru sprijinirea tesuturilor (stimulare), care în primul rând sunt gândit ca de sex masculin, de exemplu, glanda prostatei masculin. Trasaturi masculine care sunt, de asemenea, influentate de androgeni includ parul facial si corp si sânii mici. Anti-androgeni preveni actiunea de androgeni prin blocarea receptorilor de androgeni pe celulele tesuturilor, de exemplu, celulele prostatei. În plus fata de celulele normale prostata, androgeni, de asemenea, s-au dovedit pentru a stimula cresterea celulelor canceroase în prostata. Casodex/bicalutamide este gandit pentru a preveni dezvoltarea cancerului de prostata prin blocarea efectelor de androgeni pe celulele canceroase.

...

Side Effect:

Cel mai frecvent efect secundar este fierbinte clipeste si facial înrosirea fetei. Alcoolul poate agrava aceasta reactie, si astfel încât acesta ar trebui sa fie consumate cu prudenta. Alte reactii adverse frecvente combinatii sunt diaree, constipatie si dureri globale inclusiv dureri în spate, solduri si stomac. Reactii adverse mai putin frecvente sunt marirea sânilor si piept de durere, care pot fi cauza bicalutamide singur.

Sunati-va medicului o data daca aveti un grav efect secundar, cum ar fi dureri în piept, dificultati de respiratie, umflarea, sânge în urina, sau dureri de stomac cu pierderea poftei de mâncare, urina închisa la culoare, si îngalbenirea pielea sau ochii. ...

Precaution:

Înainte de a lua Casodex, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti boala hepatica, diabet, sau orice alte boli grave. Casodex este dat ca parte a unui tratament de cancer de prostata combinatie cu un alt medicament care împiedica producerea de testosteron testicule.

Medicul poate schimba ocazional doza dumneavoastra sa va asigurati ca veti obtine cele mai bune rezultate. Nu încetati sa luati Casodex fara sfatul medicului dumneavoastra. Daca va opriti tratamentul brusc, starea dumneavoastra poate deveni mai rau.

Pentru a fi sigur Casodex este de a ajuta starea dumneavoastra si nu provoaca efecte daunatoare, dumneavoastra de prostata si functiei hepatice va trebui sa fie verificate cu teste frecvente de sânge.

Casodex niciodata ar trebui sa fie luate de o femeie sau un copil. Desi Casodex nu este pentru utilizarea de catre femei, acest medicament poate cauza malformatii congenitale în cazul în care o femeie este expus la ea în timpul sarcinii. ...