Adderall


Shire | Adderall (Medication)


Desc:

Adderall este utilizat pentru a trata deficitul de atentie / tulburari ale glandelor (ADHD) la copiii peste 3 ani, impreuna cu alte abordari terapeutice si narcolepsie la adulti si copiii peste 6 ani. Adderall produce imbunatatiri similare cu metilfenidat, dar de durata mai lunga, un astfel de management fiind permis in una sau doua doze / zi.

Luati acest medicament pe cale orala, de obicei dimineata sau dupa recomandarea medicului dumneavoastra. In cazul in care sunt prescrise doze suplimentare, sa se ia la 4-6 ore distanta. Administrarea acestui medicament cu mai putin de 6 ore inainte de culcare poate provoca probleme cu somnul. ...

Side Effect:

Efectele secundare pot include:pierderea poftei de mancare, scadere in greutate, uscaciunea gurii, stomac deranjat, greata / varsaturi, ameteli, dureri de cap, diaree, febra, nervozitate, tulburari ale somnului. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, informati medicul dumneavoastra imediat.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse grave improbabile, apar:schimbari de dispozitie (de exemplu, agitatie, agresivitate, modificari ale dispozitiei, depresie, ganduri anormale), miscari necontrolate, miscari continue de mestecat, izbucniri de cuvinte / sunete, schimbari in capacitatea /dorinta sexuala .

Cereti imediat asistenta medicala in cazul in care oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:dispnee, dureri in piept, lesin, dureri de cap severe, batai rapide ale inimii, durere in bratul stang, convulsii, umflarea gleznelor / picioarelor, oboseala extrema, vedere incetosata, slabiciune pe o parte a corpului, vorbire neclara, stare de confuzie.

O reactie alergica foarte grava la acest medicament este putin probabila, dar solicitati imediat asistenta medicala in cazul in care se produce. Simptomele unei reactii alergice grave pot include:eruptie cutanata, mancarime / umflarea (in special a fetei / limbii / gatului), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Nu luati acest medicament daca ati folosit un inhibitor de MAO, cum ar fi isocarboxazid (Marplan), tranilcipromina (Parnate), phenelzine (Nardil), rasagilina (Azilect), selegilina (Eldepryl, EMSAM) in ultimele 14 zile, deoarece pot sa apara reactii adverse ce pun in pericol viata .

Nu utilizati acest medicament daca sunteti alergic la amfetamina si dextroamphetamina, sau daca aveti arterele rigidizate (arteroscleroza), boli de inima, tensiune arteriale crescute (hipertensiune arteriala) moderata pana la severa , tiroida hiperactiva, glaucom, anxietate severa sau stare de agitatie, sau o istorie de dependenta de droguri sau de alcool.

Unele stimulente au cauzat moartea subita la copii si adolescenti cu probleme cardiace grave sau defecte cardiace congenitale. Inainte de a lua amfetamina si dextroamphetamine, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice tip de probleme cardiace.

Utilizarea pe termen lung a Adderall poate incetini cresterea unui copil. Spuneti medicului dumneavoastra daca copilul ce ia acest medicament nu creste sau ia in greutate in mod corespunzator. ...