Caspofungin - injectable


Merck & Co. | Caspofungin - injectable (Medication)


Desc:

Caspofungin este utilizat pentru a trata o varietate de infectii fungice grave. Acesta este adesea folosit la pacientii care nu pot utiliza sau nu raspund la alte medicamente antifungice (e. g. amfotericina B, itraconazole). Caspofungin apartine unei clase de medicamente cunoscute ca echinocandins. Acesta actioneaza prin cresterea de ciuperca de oprire.

Acest medicament trebuie sa se acorde încet, astfel încât acul va ramâne în loc pentru aproximativ 1 ora. În cele mai multe cazuri, acest medicament este dat pentru cel putin 2 saptamâni, dar poate continua pentru mai.

...

Side Effect:

Obtine imediat medicul daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre aceste reactii adverse grave:durere, umflare sau vena iritatie în cazul în care medicamentul este injectat; febra, frisoane, dureri in tot corpul, Simptomele gripei; umflarea în mainile sau picioarele; slabiciune, crampe musculare, bate inima pounding sau inegale; sau greata, dureri de stomac, pierderea poftei de mâncare, prurit, urina închisa la culoare, lut-colorate scaune, icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor).

Mai putin grave efecte secundare includ:caldura, roseata sau infiorat sentimentul sub piele; crescut transpiratie; greata usoara, diaree; eruptii cutanate sau mâncarime; sau dureri de cap. ...

Precaution:

Prealabila tu folosind caspofungin, spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti alergic la medicamente, sau daca aveti boala hepatica.

Caspofungin se administreaza de obicei cel pu?in 14 zile. Trebuie sa primeasca acest medicament pâna când a fost de cel putin 7 zile dupa simptomele dispar, sau 14 zile de laborator de teste arata ca infectia a clarificat. ...