CeeNU


Bristol-Myers Squibb | CeeNU (Medication)


Desc:

Ceenu/lomustine este un medicament anti-cancer (antineoplastic sau citotoxice) chimioterapie. Acest medicament este clasificat ca un agent alchilanti.

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul tumorilor cerebrale, ambele primara (dezvoltate în creier) si metastatice; Boala Hodgkin si limfom non-Hodgkin. Acesta a fost, de asemenea, utilizat în tratament melanom, pulmonar, cancerului de colon.

...

Side Effect:

Cele mai frecvente efecte secundare ale Ceenu:greata, varsaturi, pierderea poftei de mâncare, gura inflamat; Tusea Seaca; umflarea picioarelor sau pulpe inferioare; confuzie; caderea parului neobisnuite sau subtierea parului; ameteli; delir; simt obosit sau somnoros.

Spuneti medicului dumneavoastra sau asistentei medicale cât mai curând posibil daca observati oricare dintre urmatoarele. Acestea pot fi grave efecte secundare:infectii, febra, frisoane severe; durere în gât sau gura ulcere; sângerare sau învinetire mai usor decât normal, sângerare gingii sau Nas sângereaza, eruptie de mici pete rosu-purpuriu pe piele), sânge în scaun sau urina; oboseala, dureri de cap, scurt de respiratie în exercitarea, ameteli, aspect palid, rapida ritmului cardiac; scurtime de respiratie sau schimbare de respiratie, tuse, oboseala neobisnuita; trecerea putine sau urina nu, somnolenta, greata, varsaturi, dureri de cap si dispnee; boli de ficat cu simptome, precum slabiciune, oboseala, confuzie, ingalbenirea ochilor si pielii, pierderea poftei de mâncare, greutate pierdere si stomac dureri; lipsa de coordonare sau inconstant la mersul pe jos, dificultati în a vorbi.

Alte efecte secundare care nu sunt enumerate mai sus pot sa apara la unii pacienti. Spune medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacistul daca observati orice altceva care este de a face tu a cazut rau. ...

Precaution:

Nu luati Ceenu daca aveti o alergie severa la Ceenu sau la oricare dintre ingredientele. Nu luati Ceenu daca aveti, sau au avut, oricare dintre urmatoarele conditii medicale, exceptia cazului în care ati discutat cu medicul dumneavoastra:sânge tulburare cu un numar redus de celule rosii sau albe; probleme cu ficatul; probleme cu rinichii; boli pulmonare (inclusiv astm); probleme cu inima (inclusiv un atac de cord); orice alt cancer; imunitate coborât din cauza tratamentului cu medicamente, cum ar fi corticosteroizi, ciclosporina sau alte medicamente utilizate pentru tratarea cancerului.

Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti alergii la orice alte medicamente, alte substante, cum ar fi alimentele, conservanti sau coloranti. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti o infectie sau temperaturi ridicate.

Ar recomanda medicul dumneavoastra daca ati avut recent o interventie chirurgicala.

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca partenerul intentioneaza sa devina gravida în timp ce luati Ceenu sau la scurt timp dupa ei au incetat sa mai iau Ceenu. Ar trebui sa utilizati un fel de control al nasterii în timp ce luati Ceenu si timp de cel putin 12 saptamâni dupa ce ati opri folosind-o.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...