Cefixime


Beximco Pharmaceuticals Ltd | Cefixime (Medication)


Desc:

Cefixime este într-un grup de medicamente numite antibiotice care functioneaza prin oprirea cresterii bacteriilor. Acest medicament utilizat pentru tratarea infectiilor cauzate de bacterii, cum ar fi pneumonie; bronsita; gonoree; si infectii ale urechii, pulmonar, gât, si ale tractului urinar.

Iau acest medicament o data pe zi sau fiecare 12 ore (de doua ori pe zi) timp de 5-14 zile, ca regia de catre medicul dumneavoastra pentru starea dumneavoastra. Cresterea dozei sau frecventa fara sfatul medicului dumneavoastra. Cefixime trateaza numai infectii bacteriene si nu va functiona pentru infectii virale, cum ar fi raceala, sau gripa.

...

Side Effect:

Daca observati oricare dintre aceste sa caute ajutor medical imediat:o reactie alergica – eruptii cutanate, mâncarime, dificultati de respiratie, de închidere în gât, umflarea buzelor, limbii, fetei sau urticarie; diaree apoasa sau sângeroase; febra, durere în gât, si dureri articulare cu vezicule severe, descuamarea, si eruptii cutanate rosii; Amorteala sau infiorat sentimentul; caldura, roseata sau furnicaturi sub piele; umflarea în mainile sau picioarele; batai de inima rapide sau pounding; dureri în piept, dificultati de respiratie.

Reactii adverse mai putin grave sunt urmatoarele:greata usoara, dureri de stomac, constipatie, pierderea poftei de mâncare; anxietate, somnolenta; cresterea urinare pe timp de noapte; dureri de cap; curge nasul, dureri în gât, tuse; sau mâncarimi vaginale sau de descarcare de gestiune. Daca oricare dintre acestea persista sau se agraveaza, sunati-va medicului. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca sunteti alergic la ea, la alte medicamente, sau daca aveti orice alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boli de rinichi sau de ficat, colita, sau probleme de stomac.

Pentru ca Cefixime poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduce vehicule si de a folosi utilaje grele pâna când sunteti sigur ca aveti posibilitatea sa efectuati aceasta activitate în conditii de siguranta.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...