Cefprozil


Sandoz Limited | Cefprozil (Medication)


Desc:

CEFPROZIL este utilizat pentru a trata o varietate de infectii bacteriene. Acest medicament este cunoscut ca un antibiotic de cefalosporine. Acesta actioneaza prin oprirea cresterii bacteriilor. Acest antibiotic trateaza numai infectii bacteriene. Acesta nu va functiona pentru infectii virale (e. g. raceala, gripa). Utilizarea inutile sau suprasolicitarea de orice antibiotic poate duce la eficacitatea a scazut.

CEFPROZIL este o semi-sintetice (partial sintetice), antibiotic oral de familie cefalosporine. Cefalosporina de familie include cephalexin (Keflex. ), cefaclor (Ceclor), cefuroxime (Zinacef), cefpodoxime (andreica), cefixime (Suprax), si multe alte antibiotice injectabil. Ca alte cefalosporine, cefprozil se opreste bacterii la înmultirea prin prevenirea bacterii de la formeaza peretii care le înconjoara. Peretii sunt necesare pentru a proteja bacterii din mediul lor si pentru a mentine continutul celulei bacteriene împreuna. Bacteriile nu pot supravietui fara un perete celular.

CEFPROZIL este activ împotriva un spectru foarte larg de bacterii, cum ar fi Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes (cauza strep gât), Hemophilus influenzae (cauza otitei medii, infectia urechii medii), Moraxella catarrhalis, E. coli, Klebsiella, Proteus mirabilis, Salmonella, Shigella, Clostridium perfringens si difficile, si Neisseria gonorrhoeae. CEFPROZIL este eficient împotriva susceptibile de bacteriile care cauzeaza infectii ale urechii medii, amigdalele, gât, laringelui (laringita), bronhiile (bronsita), pielii si tesuturilor moi, precum pneumonie. ...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente sunt diaree sau scaune vrac, greata, dureri abdominale, varsaturi, eruptii cutanate si dureri de cap.

Efecte adverse rare includ valori anormale ale testelor hepatice si reactii alergice. Ca cele mai multe antibiotice cefprozil poate provoca o afectiune numita colita pseudomembranoasa, o infectie bacteriana potential grave de colon. Persoanele cu fenilcetonurie trebuie sa fie informat ca suspendarea contine fenilalanina. Greata, varsaturi, diaree, dureri de stomac, sau ameteli pot aparea. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:neobisnuit oboseala/slabiciune. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:îngalbenirea ochi/piele, dureri de stomac severe/abdominale, persistente greata/varsaturi, urina închisa la culoare, schimba în urina, semne de infectie noi (e. g. febra, persistente dureri în gât), usor vânataie/sângerare, mentale/starea de spirit modificari (cum ar fi confuzie).

Acest medicament poate provoca rareori o stare grava intestinale (Clostridium difficile asociate diaree) din cauza unei bacterii rezistente. Nu utilizati produse anti-diaree sau dureri narcotice medicamente daca aveti urmatoarele simptome, deoarece aceste produse le poate face rau. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca va dezvolta:diaree persistenta, abdominale sau de stomac dureri/crampe, sânge/mucusul din scaun dumneavoastra. Folosirea acestei medicamenta?ii pentru perioade prelungite sau repetate pot duce la Sturz orala sau o noua infectie vaginala (orala sau vaginale infectie fungica). ...

Precaution:

Înainte de a lua cefprozil, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la ea; sau la peniciline sau alte antibiotice (e. g. Cefalexin); sau daca aveti orice alte alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme. Discutati cu farmacistul dumneavoastra pentru mai multe detalii.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:boli de rinichi, boli intestinale (colita).

EXENATIDE (Byetta) poate întârzia sau reduce absorbtia de cefalosporine. Cefalosporine ar trebui sa fie administrat cu o ora înainte de exenatide.

CEFPROZIL poate cauza rezultate fals cu unele teste pentru zahar în urina.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

Probenecid (Benemid) poate creste concentratia de sânge de cefprozil prin reducerea excretia de cefprozil de rinichi. Aceasta interactiune este uneori folosit pentru a spori efectul de cefalosporine. Combinând cefprozil cu aminoglicozide (de exemplu, tobramycin) produce efecte aditive uciderea bacteriene, dar, de asemenea, poate creste riscul de efecte nocive pentru rinichi. ...