Ceftriaxone Injection


Beximco Pharmaceuticals Ltd | Ceftriaxone Injection (Medication)


Desc:

Ceftriaxona este o cefalosporina antibiotic. Acesta actioneaza prin combaterea bacteriilor în corpul dumneavoastra. Ceftriaxona este utilizat pentru a trata mai multe tipuri de infectii bacteriene, inclusiv forme severe sau amenintatoare de viata, cum ar fi meningita. Ceftriaxona de injectare ar trebui sa fie utilizate numai pentru a trata sau preveni infectii care sunt dovedite sau puternic suspectata a fi cauzata de bacterii sensibile.

Doza zilnica uzuala adult este de 1-2 grame dat o data pe zi, în functie de tipul si severitatea infectiei. Doza zilnica totala nu trebuie sa depa?easca 4 grame.

...

Side Effect:

Ceftriaxona este în general bine tolerat. Rareori observate reactii adverse includ dureri abdominale, agranulocitoza, pneumopatie alergice, anafilaxie, bazofilie, litiaza biliara, bronhospasm, colita, dispepsie, epistaxis, flatulenta, namol vezicii biliare, glycosuria, hematurie, icter, leucocitoza, lymphocytosis, monocytosis, nefrolitiaza, palpitatii, o scadere în timp de protrombina, precipitatiile renala, convulsii, si ser de boala.

Contactati imediat medicul daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât. ...

Precaution:

Înainte de utilizarea Ceftriaxona informa medicii dumneavoastra daca sunteti alergic la ceftriaxona sau la alte antibiotice.

Înainte de a utiliza acest medicament spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare din aceste alte conditii:boli de rinichi; boli hepatice; diabet zaharat; Boala vezicii biliare; un stomac sau tulburari intestinale, cum ar fi colita; daca sunt subnutriti; sau daca sunteti alergic la penicilina.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...