Celebrex


Pfizer | Celebrex (Medication)


Desc:

Celebrex/celecoxib apartine unui grup de medicamente numite antiinflamatorii nesteroidiene (AINS). Acesta este utilizat pentru a trata artrita, dureri acute, si dureri menstruale si disconfort. Celecoxib este, de asemenea, utilizat în tratamentul de polipi ereditare în colon.

Iau acest medicament de gura, cu alimente, de obicei, o data sau de doua ori pe zi, sau ca regia de catre medicul dumneavoastra pentru starea dumneavoastra. Doza se bazeaza pe conditie medicala si raspunsul la tratament. Cresterea dozei sau frecventa fara sfatul medicului dumneavoastra.

...

Side Effect:

Printre cu efectele sale necesare, acest medicament poate provoca reactii adverse severe cum ar fi:o reactie alergica – eruptii cutanate, mâncarime, dificultati de respiratie, de închidere în gât, umflarea buzelor, limbii, fetei sau urticarie; dureri în piept, slabiciune, scurtime de respiratie, slurred discurs, probleme cu viziune sau Sold; scaune negre, sângeroase sau zabovi; tuse cu sânge sau voma care arata ca motive de cafea; umflarea sau rapida în greutate; urinat mai putin decât de obicei sau nu la toate; greata, dureri de stomac, febra scazuta, pierderea poftei de mâncare, urina închisa la culoare, lut-colorate scaune, icter; febra, durere în gât, si dureri de cap cu vezicule severe, descuamarea, si eruptii cutanate rosii; sau vânataie, severa furnicatura, amorteala, durere, slabiciune musculara. Daca observati oricare dintre aceste sa caute ajutor medical imediat.

Daca oricare dintre urmatoarele persista sau se agraveaza, sunati-va medicului:suparat stomac, usoara pirozis, diaree, constipatie; balonare, gaze; ameteli, nervozitate, dureri de cap; eruptii cutanate, mâncarime; încetosata; sau zgomote în urechi. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:o istorie a atac de cord, accident vascular cerebral sau cheag de sânge; boli cardiace, insuficienta cardiaca congestiva, hipertensiune arteriala; antecedente de ulcer gastric sau sangerari; hepatice sau boli de rinichi, o tulburare de sechestru, cum ar fi epilepsie; astm; polipi în nas; sau o sângerare sau tulburare de coagulare a sângelui.

Deoarece Celebrex poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduce vehicule si de a folosi utilaje grele pâna când sunteti sigur ca aveti posibilitatea sa efectuati aceasta activitate în conditii de siguranta.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...